Ostali sportovi

Zlatna serija KK Internacional

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zlatna serija KK Internacional – Karate klub Internacional, zbog žalosti tek danas objavljuje rezultate sa dva turnira na kojima je učestvovao protekle sedmice i to sa turnira u Bihaću i Zenici.

U subotu 21. maja karatisti zeničkog Internacionala učestvovali su na međunarodnom karate kupu „BIHAĆ OPEN 2016“, održanom u dvorani Luke u Bihaću. Na ovom izuzetno jakom i kvalitetnom turniru učestvovalo je 700 takmičara iz 76 klubova iz osam država regije.

U veoma snažnoj konkurenciji karatisti Internacionala su osvojili 11 medalja (pet zlatnih, tri srebrene i tri brozane) i u ukupnom plasamanu zauzeli drugo mjesto.

Uspjeh je veći ako se uzme u obzir broj takmičara s kojim je nastupio Internacional – 11 takmičara.

Medalje su osvojili:
Zlatne: Semina Keleštura, Alma Bećarević, Lejla Begić, Kata tim – djevojčice 13 – 14 godina i kata tim – kadetkinje;
Srebrene: Emina Šaćirbegović, Lajla Tawakkol i Muharem Keleštura;
Bronzane: Omar Tawakko, Merim Softić i Imad Buljić

U nedjelju 22. maja Internacional je uzeo učešće na 23. Internacionalnom turniru WKF Zenica u organizaciji HASE KARATE DO održanog u dvorani Bilimišće.

Na turniru ekipa „Internacionala“ nastupila je sa osam takmičara i to: Tarik Buljić, Omar Tawakkol, Imad Buljić, Alma Bečarević, Lajla Tawakkol, Elmedin Pivić, Sanin Orlić i Muharem Keleštura, koji su imali maksimalan rezultatski učinak, to jest osvojili su osam zlatnih medalja.

Karatisti „Internacionala“ su ovim uspjesima pokazali kako se na sportskim borilištima bore za boje naše Zenice, a tako će biti i u budućnosti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno