Ostali sportovi

Baton: turnir u stonom tenisu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Baton: turnir u stonom tenisu – Klub paraolimpijskih sportova „Baton“ Zenica, za ratne vojne i civilne invalide, organizovao je tradicionalni proljetni turnir u stonom tenisu.

Turnir je održan u Areni grada Zenice, a otvorio ga je ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog Kantona Mensur Sinanović, koji je ovom prilikom istakao da prati rad i realizaciju projekata Kluba paraolimopijskih sportova „Baton“ Zenica na afirmaciji i pomoći ratnim vojnim i civilnim invalidima tj. osobama sa posebnim potrebama da što lakše savladaju hendikep u kojem se nalaze.

Takmičenje je bilo podijeljeno u dvije osnovne kategorije: osobe sa posebnim potrebama amputirci donjih ekstremiteta i osobe sa općim invaliditetom.

Prvo mjesto u kategoriji osobe sa posebnim potrebama amputirci donjih ekstremiteta osvojio je Gašić Zahid, drugo mjesto pripalo je Luković Fahrudinu, dok je treće mjesto zauzeo Zikret Spahić.

U drugoj kategoriji osobe sa općim invaliditetom prvi je bio Mehić Nermin, drugo mjesto pripalo je Mehić Šabanu, dok je treće mjesto zauzeo Skopal Abdulvehab.

Naredna aktivnost Kluba paraolimpijskih sportova „Baton“ Zenica je već u narednu subotu 04.06.2016. godine, kada ovo Udruženje za svoje članove organizuje edukativno putovanje u Foču, Tjentište i Sutjesku.

Predsjednik KPS Baton Zenica Amir Ismić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno