Biznis

Zlatna džezva prva po lojalnosti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Magazin InStore u svom novembarskom izdanju objavio je analizu i rezultate istraživanja koje je proveo Ipsos (treća u svijetu istraživačka kuća prisutna u 87 zemalja širom svijeta), u okviru BRAND puls istraživanja, prema kojim Vispakova Zlatna džezva zauzima veoma visoko mjesto u kategoriji tradicionalne kafe u BiH.

U okviru istraživanja korišteno je 6 brand indikatora, uključujući lojalnost, primarni izbor, brand, nedavno konzumiranje, iskustvo i prepoznatljivost. Bitno je istaći da Zlatna džezva u kategoriji lojanosti kupaca prva. Ovi rezultati su svakako ohrabrujući za Zlatnu džezvu i Vispak, jer je i ovo dokaz da je prava bosanska kafa – Vispakova Zlatna džezva u veoma kratko periodu napredovala preskočivši nekoliko pozicija na ljestvici percepcije brendova.

Vispak je i na ovaj način dokazao, a domaći potrošači i kupci su to prepoznali, svoju kompetnetnost za pravu bosansku kafu. Raduje činjenica da osim domaćeg tržišta, Zlatna džezva niže uspjehe i ulazi isto tako i na inozemna tržišta. Samo u Hrvatskoj u ovom trentuku se Zlatna džezva može kupiti na 1.000 prodajnih mjesta.

Svakako da su promotivni spotovi Enisa Bešlagića, zajedno sa kompletnim komunikacijskim konceptom, značajno doprinijeli ovom velikom tržišnom uspjehu Zlatne džezve, kako na domaćem, tako i na inozemnim tržištima. Kampanje „Nije sve u zlatu ima nešto i u džezvi“, „Pit ćemo mi nju ako Bog da i u Brazilu!“, „Iz džezve u Brazil“, dale su puni efekat u povećanju prodaje.

Osim toga, Vispakova najveća džezva na svijetu ove godine je napunila 10 godina postojanja. Nakon Brazila, Beča, Ljubljane i Rijeke, džinovska džezva će se, sada već kao dostojan predstavnik kulturno – historijskog nasljeđa BiH, sljedećeg vikenda naći u Zagrebu u okviru „Bosanskog stola na humanitarnoj manifestaciji Božićni Bazar“, organizovanom od strane Internacionalnog Kluba Žena u Zagrebu IWCZ.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]log.com
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno