Ljudi

“Zlatna bronza” Tuka sa nogometnim Zmajevima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Naš najbolji atletičar, 3. na svjetskom prvenstvu u Pekingu, Amel Tuka broji posljednje sate u svojoj Zenici pred polazak u Italiju, gdje će se spremati za svoj posljednji ovosezonski nastup, i to na mitingu Dijamantne lige u Briselu 11.09.

Subotnje prijepodne iskoristio je da posjeti i podrži naše nogometne Zmajeve i selektora Baždarevića, a dio atmosfere prenosimo na fotogrfijama koje nam je ustupio naš sugrađnin i Amelov prijatelj dr. Faruk Hodžić.

U vedroj i opuštenoj atmosferi Tuka poželio našim nogometašima uspjeh u sutrašnjem susretu ali i u preostalim kvalifikacionim utakmicama. Uz čestitke Amelu Tuki za osvojenu bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu, Emir Spahić i Edin Džeko su za bh. atletičara imali posebne želje. Spahić je poručio: “Navikao nas je na uspjehe i sada samo to očekujemo od njega. Na redu je nastup na finalnom mitingu Dijamantske lige u Briselu, tako da navijamo za Amelovu pobjedu koja bi na neki način bar malo ublažila naš poraz.”

Džeko je nastavio: “Majstore, to je samo početak, prva u nizu medalja i siguran sam da će ih biti još”. Selektor Mehmed Baždarević je šaljivo napomenuo da “zaduži opremu”, te da ga očekuje na treningu.

11947618 10153218083957523 6395230654019449377 n 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno