Košarka

ŽKK „Zrinjski 2010“ prvak A1 lige BiH, zenički KK Jumper treći na završnici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Juče su u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici odigrane utakmice završnice (F4) za prvaka A1 lige KSBiH u košarci za žene za sezonu 2021/2022. Domaćin je bio zenički KK Jumper, a u polufinalu, na terenima A i C su igrali:

Rezultati polufinala:
ŽKK „Zrinjski 2010“ Mostar – OKK Vitez (teren A) 69:34
KK Jumper – ŽKK Spars Brčko (teren C) 55:57 (nakon produžetka od pet minuta)

O utakmicama polufinala smo izvjestili na OVOM linku:  .

Utakmica za 3. mjesto (centralni teren) U utakmici za treće mjesto igrali su KK Jumper i OKK Vitez. Slavila je zenička ekipa, KK Jumper.Rezultat: KK Jumper – OKK Vitez 58:48;
Lista strijelaca kod KK Jumper – Sajra Huskanović 17, Farah Đuherić 13, Emana Pašalić 10, Emira Šehić 10, Džejlana Indžić 8 poena;

Nešto više o utakmici za treće mjesto saopštio nam je Almir Omerčević, trener u KK Jumper: -Od samog početka naše djevojke su nametnule svoj ritam igre i napravile uvodnih 13:6. Razlika se održala i na poluvrijeme se odlazi za 28:22 . Ključnu prednost napravili smo u trećoj četvrtini koju smo riješili u svoju korist rezultatom 19:11. Do kraja smo rutinski sačuvali prednost za konačnih 58:48. Čestitke djevojkama na osvojenoj bronzanoj medalji -, kazao je trener Omerčević.

Finale se igralo od 18 sati na centralnom terenu Arene, a sastali su se ŽKK „Zrinjski 2010“ i ŽKK Spars Brčko. Pobjedu je ostvarila ekipa iz Mostara. Rezultat: ŽKK „Zrinjski 2010“ – ŽKK Spars Brčko 73:41;
Utakmica za prvo mjesto pokazala je kvalitet košarkašica ŽKK „Zrinjski 2010“ i rezultat od 73:41 dovoljno govori koliko su bile bolje od svojih protivnica. Plemkinje su čitavu sezonu bile dominantne i ova pobjeda samo je šlag na kraju jedne uspješne sezone.

-Danas smo osvojili A1 ligu, te time potvrdili trud i rad cijele ekipe. Sastale su se četiri najjače ekipe lige, te su utakmice bile izuzetno naporne. Međutim, s obzirom na širok roster naše ekipe, nama to nije bio velik problem. Sve cure su dobile priliku i pokazale se u najboljem svjetlu. Još jedna titula u nizu nam je samo pokazala da iz godine u godinu naš kvalitet samo raste. Jako sam ponosna na cijelu ekipu i stvarno je velika radost i zadovoljstvo biti dio iste -, izjavila je za portal hercegovina.in kapiten ekipe Karla Lasić.

Inače, košarkašice ŽKK „Zrinjski 2010“ osvojile su prvo mjesto u ligaškom dijelu košarkaške A 1 lige BiH. Plemkinje su od 14 utakmica zabilježile 13 pobjeda, jedan poraz i osvojile 27 bodova. Drugo mjesto osvojio je zenički KK Jumper sa 26 bodova i skorom 12/2.

E.Imamović; Foto KK Jumper/ŽKK „Zrinjski 2010“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno