Košarka

FOTO: Impresivni rezultati selekcija OKK Zenica u Ligi mladih ZDK za proteklu sezonu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Omladinski košarkaški klub (OKK) „Zenica“ se takmiči u Ligi mladih Zeničko-dobojskog kantona (ZDK). U svojoj drugoj takmičarskoj sezoni, 2021/2022., se takmičio u tri uzrasne kategorije i to predpionirke 2010.godište i mlađe, pionirke 2008.godište i kadetkinje 2006. i mlađe. Na kraju protekle sezone sve tri selekcije kluba ostvarile su sve pobjede (22 pobjede) i nalaze se na prvom mjestu Lige mladih ZDK za sezonu 2021/2022, saopštio nam je Behudin Bajgorić, dr.sc., šef stručnog štaba i koordinatot svih selekcija u OKK Zenica. Nešto više o protekloj sezoni i uopšte o zeničkoj ženskoj košarci, trener Bajgorić kaže:

-Ostvareni rezultati OKK Čelik su iznad svih očekivanja što ukazuje da je naš Grad Zenica jedinstven u Bosni i Hercegovini i izvor je talenata u ženskoj košarci. Sve navedeno upućuje na činjenicu da će naše mlade košarkašice ubrzo postići vrhunske rezultate i da će, sasvim sigurno, one najkvalitetnije nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine. Naime, ne treba zaboraviti da je za reprezentaciju BiH do sada igralo više od 40 zeničkih košarkašica, među kojima su i dvije (Matea Tavić i Sara Heljić) koje su ostvarile sa bh. reprezentacijom, plasman na Svjetsko prvenstvo 2022.godine -, ponosno ističe trener Bajgorić.

U proteklim danima u toku je formiranje reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine za sve uzrasne kategorije, održani su kontrolni treninzi na kojem je uzelo učešće devet najkvalitetnijih mladih košarkašica OKK Zenica. Njihova imena saopštio nam trener Bajgorić, a to su Amina Smaka, Ena Šehović, Ines Podojak, Hena Krehić, Amina Javoraš, Nedžma Muminović, Ajla Zajmović, Sajra Muminović i Amina Javoraš.

-Svoju priliku čekaju dosta mlađe, ali izuzetno talentovane: Lena Zeljko, Merjem Karray, Asja Mešković, Merjem Karamuja, Ena Jašarević, Lejla Smaka, Asja Durmo, Emina Selimović, Asja Mulić, Merjem Osmančević, Dalila Đanan, Najda Hrgić, Nisrin Novak, Ajna Smriko, Nejla Šehić, Ajna Aščić, Nejla Husaković, Amna Alijagić, Igda Bašić, Džejna Bašić, Amina Bašić, Ilma Gunjević, Adna Čajlaković, Rahela Porča, Sanja Tadić, Lamija Berbić, Edna Krkić, Amira Kotorić, Dajra Klobodanović, Lejla Mujkanović, Amna Vejzović i Lejla Zubanović -, izdiktirao nam je trener Bajgorić.

Za dobre rezultate u ovoj takmičarskoj sezoni najzaslužnije su djevojčice iz svih selekcija, njihovi roditelji, uprava kluba i treneri u klubu, na čelu sa trenerom, šefom struke  i koordinatorom svih selekcija, Behudinom Bajgorićem, te treneri Haris Milak, Amila Husejnović i Omar Piljug.

Iz kluba OKK Zenica očekuju podršku svih koji ih prate i vole košarku i sport u Gradu Zenica. Sportska redakcija Zenicabloga čestita OKK Zenica na odličnim rezultatima u Ligi mladih ZDK. Prenosimo dio iz bogate biografije Behudina Bajgorića, preuzeto sa SKKBiH:

– Dr.sc.Behudin Bajgorić rođen je 25.10.1958.godine u Prijepolju. Fakultet za fizičku kulturu u Sarajevu, upisao je 1976. godine a diplomirao 1980. godine. Od 1995 godine živi i radi u Zenici. Bajgorić je nakon završenog fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, završio i Višu trenersku školu 1986. godine, a na istom fakultetu je magistrirao i doktorirao. Objavio je 12 naučnih radova i stekao je zvanje docenta za naučnu oblast Timski sportovi. Profesor Bajgorić se bavi trenerskim poslom 41 godinu a trenirao je 7 klubova u Bosni i Hercegovini i Srbiji. Afirmisao je 42 reprezentativke iz Zenice a bio je selektor ženske kadetske i juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine i trener seniorske reprezentacije BiH sa kojom je nastupio na Evropskom prvenstvo u Mađarskoj 1997. godine. Bio je izuzetno uspješan košarkaški trener u 26 takmičarskih sezona. Sa ekipama koje je trenirao osvojio je više od 30 medalja na državnim prvenstvima Bosne i Hercegovine. Za ostvarene rezultate dobitnik je brojnih priznanja. Proglašen je za najuspješnijeg trenera u 2003., 2004., 2005., 2006., 2007. i 2010. godini, najuspješnijeg sportskog radnika četiri godine, a klub koji je trenirao dobio je sedam priznanja kao najuspješniji sportski kolektiv u izboru najuspješnijih sportista, sportskih radnika i trenera u organizaciji Sportskog saveza Grada Zenica i Kantonalnog sportskog saveza Zeničko-dobojskog kantona-.

E.Imamović; Foto OKK Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno