Posuđeno

Život u kutiji – pogledajte film zašto se prikupljaju humanitarna sredstva za liječenje naših sugrađana

Život u kutiji – pogledajte film zašto se prikupljaju humanitarna sredstva za liječenje naših sugrađana – Zdravstveni fond Federacije Bosne i Hercegovine koncipiran je na načelima uzajamnosti i solidarnosti, kojima se osigurava pravednost u financiranju prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja. Ipak, svjedoci smo brojnih humanitarnih akcija u kojim građani pomoću dobrovoljnih priloga na ulicama prikupljaju sredstva kako bi izliječili svoje najmilije.
Zašto uplaćujemo u Zdravstveni fond, ako nakon težih obolenja novac moramo skupljati humanitarnim akcijama? Zašto Vlada Federacije Bosne I Hercegovine ne izvršava svoju zakonsku obavezu i ne uplaćuje potrebna sredstva u Fond solidarnosti? Što zauzvrat dobijaju građani koji izvršavaju svoju zakonsku obavezu? U dokumentarnoj emisiji “Život u kutiji” tragamo za odgovorom na pitanje hoće li se pri rebalansu budžeta Federacije obolelima izricati smrtne presude.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem