Biznis Zenica

ZEPS dobio prvog izlagača, interes postoji i u kompanijama izvan BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavnici Zeničkog privrednog sajma danas su potpisali prvi ugovor s kompanijom koja će se predstavljati na ovogodišnjem sajmu koji se nakon pet godina vraća u Zenicu.

Na 30. godišnjicu od prvog sajma ZEPS, Zenica će nakon petogodišnje pauze ponovo biti domaćin poslovnih subjekata BiH i regije.

Iako od ovogodišnjeg sajma očekivanja na početku nisu bila velika, interes za njega, kao i glas povratku sajma u Zenicu, stigao je do brojnih kompanija na evropskom tržištu.

Ipak, prva koja je potpisala ugovor o zakupu sajamskog prostora je zenička kompanija Zenko.

“Drago nam je da se ponovo organizuje sajam privrede u Zenici. Šteta je što to nije bilo proteklih pet godina. Očekujemo da će i ostali privrednici u Zenici da to prihvate i da učestvuju na ovom sajmu. ZEPS za Zenicu je nešto što je dugo trajalo i svake godine je dobijalo na sve većem značaju uz prisustvo velikog broja izlagača i posjetitelja. Zenica treba i može da bude glavni nosioc privrednih sajmova u Bosni i Hercegovini”, kazao je Fahrudin Čančar, vlasnik firme Zenko.

Sanel Ibrić, koordinator organizacionog tima i menadžer sajma ZEPS 2024, ističe kako mu je posebno drago što je prvi zvanični ugovor sa izlagačem potpisan sa firmom iz Zenice.

“Zadovoljstvo nam je da su se zenička preduzeća uključila u sajam i da je jedna ovako respektabilna firma prepoznala značaj sajma i daje nam punu podršku u organizaciji. Ovim putem pozivam i ostale privredne subjekte u Zenici da se prijave na ovaj sajam”, poručuje Ibrić.

Istakao je i da će ZEPS promovisati i na sajmovima u Banjoj Luci i Mostaru.

“Želimo se aktivno uključiti na partnerskim sajmovima. Raduje nas da je glas o ZEPS-u stigao u sve zemlje EU i što imamo pozitivan odziv”, kaže na kraju Ibrić.

Autor: E.Mehić/klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno