Nogomet

Ženski nogomet u ekspanziji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Da ženski nogomet u Federaciji BiH svake godine doživljava sve veći napredak pokazuje takmičenje u dvije grupe Federalne lige Sjever koja ima sedam klubova, te lige Jug sa osam klubova, što je dokaz prave ekspanzije nogometa za žene u svakom pogledu.

Izvršni odbor NS FBiH na čelu sa Matom Jozićem i Irfanom Durićem te generalnim sekretarom Eldinom Bakovićem uz ostale komisije Izvršnog odbora, čini sve da ovo takmičenje u ovoj sezoni ima posebnu draž i da na nogometnim stadionima gledaoci uživaju u majstorijama dama u kopačkama. U grupi Jug su dvije ekipe iz SBK koje daju draž takmičenju, a to su ŽNK Iskra Bugojno i ŽNK Rosa Brandis iz Travnika.

Obje ekipe su iz kantona koji je dugo vremena bio kamen spoticaja za rad nogometnih saveza i očigledno je da u ovom savezu pušu novi, pozitivni vjetrovi. Poželimo damama u kopačkama i dalje uspješnu sezonu, a nogometnim radnicima što više ženskih klubova.

sportavaz.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno