Nogomet

Ženska reprezentacija BiH saznala rivale u kvalifikacijama za EURO

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala rivale u kvalifikacijama za EURO, a selektorka Samira Hurem vrlo je optimistična.

U sjedištu UEFA-e u Nyonu obavljen je žrijeb za prvi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za žene koje će sljedeće godine biti igrano u Švicarskoj.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će igrati u Grupi 3 Lige B kvalifikacija, a rivali su selekcije Portugala, Sjeverne Irske i Malte.

Selektorka Samira Hurem je prokomentarisala žrijeb s dosta optimizma:

“Mogli smo izbjeći Portugal jer je to najbolja ekipa iz prve jakosne grupe, ali nećemo se predati. Sigurna sam da ćemo pobijediti ostale protivnike u grupi.”

“Naša reprezentacije će u ovim kvalifikacijama tražiti svoju šansu preko druge pozicije i na to ćemo se fokusirati, kako bismo ostvarili cilj i došli do baraža za EURO”, dodala je.

Raspored odigravanja utakmica bit će naknadno utvrđen.

Podsjetimo, naša ženska selekcija je nedavno igrala play off za ulazak u A diviziju Lige nacija, ali je Švedska bila mnogo bolja i slavila 10:0 u dvije utakmice.

Obje utakmice završene su identičnim rezultatom, 5:0. Prva je igrana u Zenici, a druga u Švedskoj.

Bez obzira na to, ženska reprezentacija BiH je u Ligi nacija pokazala da se može nositi s dosta kvalitetnim ekipama, pa se imamo pravo nadati plasmanu na EURO.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno