Nogomet

FOTO: Održana izvještajna sjednica Skupštine NS ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas je u sali hotela „Dubrovnik“ u Zenici održana izvještajna sjednica Skupštine Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona.

Od pozvanih 26, sjednici je prisustvovalo 23 delegata, te je ispunjen kvorum da se ista održi.

Na sjednici su prisustvovali i gosti, Irfan Durić, potpredsjednik N/FSBiH, zatim Dragan Soldo, predsjednik NSFBiH, Mirsad Drljević, dopredsjednik NSFBiH, te Eldin Baković, Generalni sekretar NSFBiH.

Na dnevnom redu danas su se našle četiri tačke, a vrijedi istaći da je Edin Orgić kao delegat ispred NK TOŠK zamijenio preminulog Senada Brku.

Na dnevnom redu prva tačka je bila izbor radnih tijela Skupštine, zatim usvajanje Zapisnika sa sjednice Skupštine NSZDK od 14.03.2023. godine, nakon toga došao je na red Izvještaj o radu i ostvarenim prihodima, odnosno rashodima Nogometnog saveza ZDK za 2023.godinu.

Posljednja tačka bila je plan aktivnosti i plan prihoda, odnosno rashoda NSZDK za 2024.godinu. Sve tačke usvojene su jednoglasno što dovoljno govori o zajedništvu, odnosno sinergiji i domaćinskom vođenju kada je u pitanju NSZDK, pod predsjedničkom palicom Murisa Jabandžića, te njegovih asistenata Safiji Mahmić i Almi Kovačević, te naravno izvršnom odboru NSZDK, ali i ostalim komisijama, odnosno članovima ovog saveza.

Iz rukovodstva NSZDK zahvalili su se N/FSBiH, Vladi ZDK, te ostalim sponzorima i donatorima, te su najavili u planu aktivnosti u ovoj, ali i sljedećoj godini prijedlog izgradnje i adaptacije infrastrukture na nogometnim stadionima u Zeničko-dobojskom kantonu, što će biti veliki zamah koji će raditi u saradnji sa klubovima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno