Biznis

Zenko jedini iz BIH na sajmu u Njemačkoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenko jedini iz BIH na sajmu u Njemačkoj – Zenička kompanija “Zenko” bila je jedina iz BIH koja je imala svoj štand na najvećem evropskom sajmu zaštite na radu “A+A” u Dizeldorfu (Düsseldorf), Njemačka.

– Interes je bio ogroman, tim prije što su nam reference takve da su nas do sada birali najbolji, kaže vlasnik kompanije Fahrudin Čančar, dodajući da je nekoliko poslova na “vidiku” nakon razgovora na samom sajmu.

Kompanija koja se specijalizovala za proizvodnju specijalne i zaštitne odjeće je, nakon uspješnog posla za potrebe švicarskih željeznica (SBB), opremajući od prodavača karata do pružnih radnika i mašinovođa, dobila posao i u Željeznicama Federacije. Rezultat je to višegodišnjeg ispitivanja, provjera i atestiranja, da bi isporuke u desetinama hiljada primjeraka već postale uobičajene, a stalno stižu nove narudžbe.

I posao sa Švicarcima je krenuo prije nekoliko godina u Dizeldorfu, pa se Čančar nada da će se uspješna tradicija nastaviti. Već osamnaest godina “Zenko” radi odijela i sakoe za italijanske partnere, ali i uniforme njemačke policije, kao i uniforme za pripadnike više policijskih agencija u BiH, Oružane snage, specijalce, deminere, radnike u šumskoj i namjenskoj industriji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno