Biznis

Gorivo, alkohol i cigarete skuplji od 1.1.

Nove cijene za cigarete, gorivo i alkohol poslije Nove godine
Nove cijene za cigarete, gorivo i alkohol poslije Nove godine
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Do uvođenja nove trošarine na naftne derivate, koja bi bila namijenjena za autoceste i ceste, te posebne trošarine na pivo i cigarete, koja bi bila namjenski prihod fondova zdravstvenog osiguranja, teško da će doći do kraja ove godine.

Premijer FBiH Fadil Novalić i premijerka RS-a Željka Cvijanović usuglasili su se 9. rujna ove godine o tome, ali Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje još uvijek nije donio odluku.

Pripremljeni su i tekstovi izmjena i dopuna potrebnih zakona, koji članovima Upravnog odbora UNO-a BiH i predstavnicima ministarstava financija trebaju poslužiti kao osnova pri usuglašavanju konačnih zakonskih prijedloga. Iz UNO-a BiH potvrdili su za Faktor da su oni dobili zahtjev za dostavljanjem dodatne analize.

– Mi smo Upravnom odboru UNO-a, dostavili podatke o trošarinama za protekle tri godine. Sve ostalo je na Upravnom odboru – kazao je Ratko Kovačević, glasnogovornik UNO-a BiH.

Upravni odbor UNO-a, koji čine državni i entitetski ministri financija te eksperti iz RS-a i FBiH i ekspert Vijeća ministara Ismet Suljendić, trebao je prema planu entitetskih premijera do 15. rujna sačiniti konačni tekst izmjena i dopuna zakona. Radna grupa koju je formirao UNO navodno se usuglasila o pitanju povećanja cestarina i trošarina na lož-ulje i na plin za vozila, ali su se navodno razišli oko posebnih trošarina na pivo i cigarete.

Iz UO UNO-a BiH su potvrdili da su dobili više incijativa za izmjene i dopune Zakona o trošarinama u BiH zbog čega je formirana radna grupa koja je dobila zaduženje da dostavi prijedlog izmjena ovog zakona uzimajući u obzir sve pristigle inicijative.

– Radna grupa donijela je određene zaključke i prijedloge i oni će biti razmatrani na prvoj narednoj sjednici UO-a UNO-a, koja bi trebala biti održana do kraja ovog mjeseca– kazala je za Faktor Nataša Krsman, glasnogovornica ministarstva financija BiH i Upravnog odbora UNO-a.

manager.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno