Zenica

Zeničkim rudarima ukinuta rješenja o privremenom prekidu rada, sutra plaća i povratak na posao

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Direktor Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja Zenica ocijenio je da su se stekli uslovi za normalizaciju proizvodnog procesa te je donio odluku o ukidanju odluke o privremenom prekidu rada koju je donio 26. jula – potvrdio je Feni predsjednik Sindikata ZDRMU Zenica Elvedin Avdić.

Odluka stupa na snagu odmah, a rješenja o upućivanju na privremeni prekid rada izdata radnicima prestaju da važe od 30. augusta.

-U pogonu ‘Raspotočje’, prva je smjena obavezna izvršiti prospekciju i detaljan pregled jame te jamskih prostorija, kao i opreme. To znači da će proizvodnja biti obnovljena sutra u drugoj smjeni – kazao je Avdić.

On je izrazio nadu da će, s obzirom da je Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine danas odobrilo avans od 7,4 miliona KM, radnici sutra dobiti plaće za juni i juli te naknade za topli obrok.

Avdić najavljuje da će se inspekcijski poslovi obavljati i u pogonu “Stara jama”, u kojoj je privremeno te do izrade elaborata o opravdanosti nastavka eksploatacije uglja u tom pogonu, proizvodnja obustavljena nakon radničkog neposluha u maju ove godine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno