Naše

Zenički trener o odnosu prema sportu kod nas i ne tako daleko….

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički trener o odnosu prema sportu kod nas i ne tako daleko…. – Harun Čolić, trener KK Vukovi, jedan od najjaktivnijih sportskih radnika i pedagoga najmlađih generacija u Zenici, na svom Facebook profilu osvrnuo se na tretman sporta u našem, te susjednom gradu. Zanimljiv status prenosimo u cijelosti:

Ne tako daleko na nekih 25 kilometara prema jugu ima jedno mjesto, jedan grad sa budzetom od 725.000 KM za 32 sportska kolektiva kojima ce ta sredstva biti dodjeljena. Ne tako daleko u tom gradu seniorski sportovi ne placaju koristenje dvorane pa tako da taj budzet vise nije 725.000 nego 1.000.000 KM. Ne tako daleko u tom gradu se pravi dodatna dvorana sa 2 multifunkcionalna terena na kojima ce se prostirati – 3 kosarskaska terena, jedan fudbalski, jedan rukometni i jedan odbojkaski u zavisnosti od potreba . Ne tako daleko u tom gradu su obezbjedili dodatnih cca 2,5 miliona KM za taj projekat. Ne tako daleko taj grad ima premijerligasa u fudbalu koji ne strepi za opstanak, imaju jednog prvoligasa koji se bori da udje u premijer ligu pa bi taj grad imao jedini uz Sarajevo dva premijerligasa. Ne tako daleko taj grad ima premijerligasa u kosarci i to u samom vrhu kosarke. Ne tako daleko taj grad ima i premijerligasa u odbojci sa mnostvo reprezentativaca i osvojenih prvih mjesta. Ne tako daleko taj grad pocinje projekat izgradnje i atletskog stadiona. Ne tako daleko taj grad je dobio i rukometnog premijerligasa.

A ovdje …… ovdje je drugacije ….. ovdje budzet nije usvojen. Ovdje budzet za sport iznosi cca 400.000 na 60 sportskih kolektiva. Ovdje se ne postuje osnovni zakon o pruzanju podrske klubovima na osnova prava ( treniranja i takmicenja ). Ovdje premijerligas duguje 10.000.000 u fudbalu, ovdje je kosarka u prvoj ligi i tu ce i ostati, ovdje rukomet “ispada” iz premijer lige, ovdje je odbojka na izdisaju. Ovdje seniorski klubovi nemaju besplatno koristenje arene jer nema sredstava u budzetu za to. Ovdje nema sistema ali ima cirkus Kolorado na RTV Zenici. Ovdje se ne polazu racuni a gomilaju se pare na racunima. Ovdje imamo macehu grad Zenicu i sina ( sport ) sa pocjepanom odjecom, prljavom ispruzenom rukom za mrvicama sadake. Ovdje se ne polazu racuni a podobni ne pravdaju utrosena sredstva iz proslosti. Ovdje se ne provjerava nacin utroska sredstava. Ovdje NEMA STRATEGIJE. Ovdje se ne pitaju SPOSOBNI nego PODOBNI. Ovdje nije bitno ZNANJE I ZVANJE ovdje se gleda PORODICNO NASLJEDSTVO i IMANJE. Ovdje, ovdje, ovdje …….

Ne tako daleko …… a TOLIKO DALEKO !!!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno