Zenica

Zenički studenti treći put u godinu dana organizovano darovali krv

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Crveni križ Grada Zenica, u saradnji sa Filozofskim fakultetom Univerziteta u Zenici i Transfuzijskim centrom Kantonalne bolnice Zenica, realizirao je danas na tom zeničkom fakultetu akciju darivanja krvi za studente, nastavnike i zaposlenike UNZE-a.

Sekretarka Crvenog križa/krsta Grada Zenica Mirela Hodžić napomenula je kako je ovo već treća akcija darivanja krvi koju su unazad godinu dana realizirali na ovom fakultetu, a za potrebe liječenja pacijenata zeničke bolnice.

-Što se tiče odziva na prethodne dvije akcije, otprilike se bilo javilo i krv dalo 40-ak davalaca krvi. Ova, treća akcija je još u toku pa ne možemo još govoriti o današnjem odzivu, ali računamo da će ukupan broj onih koji su dali krv u ove tri akcije biti između 80 i 100 studenata – kazala je Hodžić.

Ona je zahvalila zeničkom fakultetu i univerzitetu te njihovim studentima, ali i zaposlenim u Transfuzijskom centru KBZ-a, koji su ponudili svoje kapacitete i osoblje ta realizaciju ove akcije, a pozvala je i druga preduzeća, organizacije i ustanove da im se jave te da organizovano daruju krv, jer je “jedini izvor ovog lijeka čovjek”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno