Zenica

NAJAVA: Edukativna radionica u Američkom Kutku Zenica o prevenciji cyber maltretiranja u srednjoškolskoj populaciji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Američki Kutak Zenica poziva sve zainteresovane na edukativnu radionicu posvećenu prevenciji sajber maltretiranja u srednjoškolskoj populaciji. Ova inspirativna manifestacija će se održati u partnerstvu sa Propulsion organizacijom i Udruženjem Nova Generacija iz Banjaluke.

Datum: 23. novembar 2023. Vrieme: 11h Lokacija: Američki Kutak Zenica

Očekuje se da će radionica okupiti mlade ljude iz različitih srednjih škola u Zenici, pružajući im priliku da steknu dublje razumjevanje problema sajber maltretiranja. Cilj događaja je podsticanje aktivne uloge mladih u prevenciji ovog sveprisutnog problema i promociji pozitivnog ponašanja na internetu.

Saradnja sa Propulsion organizacijom i Udruženjem Nova Generacija obećava bogatstvo resursa i perspektiva koje će dodatno obogatiti radionicu. Predstavnici organizacija će dijeliti svoje iskustvo i znanje kako bi podstakli produktivnu diskusiju o ovoj važnoj temi.

“Prevencija sajber maltretiranja je ključna za stvaranje sigurnog i pozitivnog online okruženja za sve. Kroz ovu radionicu, želimo pružiti mladima alate i znanje kako da prepoznaju, spriječe i suprotstave se sajber maltretiranju.”

Očekuje se da će učesnici aktivno učestvovati u diskusijama, postavljati pitanja i razmenjivati ideje o tome kako zajedno raditi na sprečavanju sajber maltretiranja. Radionica će takođe obezbjediti praktične savjete, alate i resurse koje učesnici mogu primjeniti kako bi doprinjeli stvaranju pozitivnijeg online okruženja u svojim školama i zajednicama.

Ova inicijativa je dio šireg napora da se podigne svijest o problemu sajber maltretiranja i stvori podsticajno okruženje za mlade da dijele svoje iskustvo, podrže jedni druge i zajedno rade na stvaranju sigurnijeg digitalnog prostora za sve.

Pridružite nam se na ovoj važnoj radionici jer zajedno gradimo sigurniji i pozitivniji digitalni svijet za mlade!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno