Info

Zenički srednjoškolci, budući CNC operateri u posjeti CNC kabinetu Agencije ZEDA

Agenciju ZEDA posjetili su učenici I-3 razreda Mješovite srednje industrijske škole Zenica. Radi se o posjeti učenika koji se obrazuju za operatere na CNC mašinama u okviru Nastavnog plana i programa iz predmeta praktične nastave i tehničkog crtanja. Ovom prilikom, učenicima su u CNC kabinetu Agencije ZEDA predstavljene glodalice Proxxon FF500 i Proxxon MF 70 koje se koriste za edukacije iz oblasti CNC programiranja i rukovanja CNC mašinama koje realizuje Agencije ZEDA. Također, učenici su posjetili 3D kabinet u kojem im je prezentovan rad 3D skenera i 3D printera.

ZEDA nerijetko organizuje edukacije na CNC mašinama koje su namijenjene onima koji žele naučiti osnove CNC programiranja i rukovanja CNC glodalicama.
-„Sretni smo što smo ugostili buduće CNC operatere i što smo bili dio ove priče kada je bila riječ o osnivanju jednog ovakvog smjera u Mješovitoj srednjoj školi Zenica. Naša vrata su im otvorena kao i svima onima koji žele naučiti nešto novo, saznati šta radimo ili pak biti dio neke od naših aktivnosti“-poručili su iz Agencije ZEDA.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem