Ostali sportovi

Zenički sportski rezime: Završena polusezona u još nekoliko liga

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklih dana nastupila je pauza u takmičenju u još nekoliko liga nakon završene polusezone, u kojima nastupaju i ekipe iz Zenice.

Na odmoru su ekipe iz futsala, ženske odbojke, ženske košarke i sjedeće odbojke.

U Prvoj futsal ligi FBiH, grupa Centar, nastupa ekipa MNK Neimari. Nakon sedam odigranih kola, Zeničani su drugi na tabeli sa 12 bodova i bilansom od četiri pobjede i dva poraza. Jesenji prvak je ekipa MNK Futsal Team iz Tešnja sa 15 bodova i bilansom od pet pobjeda i jednim porazom.

Nakon 10.kola nastupila je pauza i u odbojkaškoj Superligi za žene, grupa Jug. U ovoj ligi nastupaju ŽOK Željezara i OK Čelik-R. U debitantskoj sezoni, ŽOK Željezara zauzima šesto mjesto sa 11 bodova i bilansom od četiri pobjede i pet poraza, dok je OK Čelik-R sedmi sa devet bodova, tri pobjede i pet poraza.

Vodeći na tabeli je OK Ilijaš sa 26 bodova i svih devet pobjeda. Liga se nastavlja 28./29.01.2023.godine.

Nastupila je pauza i u A1 košarkaškoj ligi za žene. Ovdje nastupaju KK Jumper i KŽK Čelik BH Telecom.

Jumper je treći na tabeli sa 10 bodova, bilans četiri pobjede i dva poraza, dok je Čelik četvrti sa devet bodova i bilansom od po tri pobjede i tri poraza. Lider na tabeli je ŽKK Konjic sa 12 bodova (šest pobjeda).

Pauza je i u sjedećoj odbojci, a u ovim ligama nastupaju: U Premijer ligi BiH u tekućoj sezoni, 2022/2023, nastupaju dvije zeničke ekipe i to: KSO „Zenica 92“ i KSO „Čelik 07“, dok ekipa KSO „Bosna“ nastupa u Prvoj ligi, grupa Jug.

KSO „Čelik ’07“ je na sedmom mjestu sa devet bodova i bilansom od tri pobjede i šest poraza, dok je KSO „Zenica ’92“ na desetom mjestu sa svih devet poraza, bez bodova.

U Prvoj ligi, KSO „Bosna“ je na trećem mjestu sa 14 bodova i bilansom od pet pobjeda i dva poraza.

Nešto ranije, na zimsku pauzu otišli su rukometaši (ŠR Čelik Junior i RK Čelik – Prva liga FBiH, grupa Sjever), odbojkašice Prve lige FBiH, grupa Sjever (OK „Block Out“), stonoteniseri Mladosti…

ŠR Čelik Junior je jesenji prvak sa 20 bodova i bilansom od svih 10 pobjeda. Drugi zenički ligaš, RK Čelik, je drugi na tabeli sa 18 bodova i bilansom od devet pobjeda i jedan poraz.

Odbojkašice OK „Block Out“ su četvrte na tabeli sa devet bodova i bilansom od tri pobjede i šest poraza.

Stonoteniseri zeničke Mladosti, nakon odigranih 11 kola, su na omjeru pobjeda i poraza 9:2, te zauzimaju 2. mjesto na tabeli. Prvoplasirana je ekipa Stk Banja Luka koja je jedina bez poraza nakon odigranog prvog dijela sezone, a na 3. mjestu je ekipa Stk Mostar sa omjerom 9:2

Drugi dio sezone stonoteniseri Mladosti počinju u mjesecu februaru, nakon zimske pauze.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno