Ostali sportovi

FOTO: Održano drugo Ekipno prvenstvo u šahu srednjih škola Grada Zenice za 2022. godinu, prvak Prva gimnazija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 21.12.2022.godine, u organizaciji Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica, održano je 2. Ekipno prvenstvo u šahu srednjih škola Grada Zenice za 2022. godinu.

Prvenstvo se održavalo u prostorijama Srednje mješovite škole „Mladost“ na Bilmišću.

Turnir je otvorio direktor Srednje mješovite škole „Mladost“, Nihad Kamenjaković, čime je prvenstvo bilo i oficijelno proglašeno otvorenim.

Srednje škole koje su nastupile na ekipnom prvenstvu:

1.Druga gimnazija

2.Ekonomska škola

3.Medicinska škola

4.Mješovita srednja industrijska škola

5.Mješovita srednja škola

6.Prva gimnazija

7.Srednja mješovita škola „Mladost“

8.Tehnička škola

Prvestvo se igralo po Bergerovom sistemu (svaka ekipa sa svakom) uz kompjutersko parovanje.

Nakon sedam odigranih kola, prvo mjesto zauzela je Prva gimnazija, drugo mjesto zauzela je Tehnička škola, a treće mjesto zauzela je Druga gimnazija.

Detaljnije rezultate možete pogledati na sljedećem linku: Chess-Results Server Chess-results.com – 2. Ekipno prvenstvo srednjih škola Grada Zenice za 2022. godinu

Najbolje plasirane srednje škole dobile su medalje, a pobjednička ekipa dobila je pehar u trajno vlasništvo. Svaka srednja škola dobila je zahvalnicu za učešće na turniru-prvenstvu.

Ekipno prvenstvo srednjih škola sudili su: Vedad Šestić, Goran Trkulja, Dino Marković i Elma Kos, ispred ŠK „Čelik“ Zenica.

Organizator je obezbijedio ručak i piće za učesnike prvenstva.

Ovim prvenstvom završen je projekat: „Škola šaha – šah u škole“ za 2022. godinu, kojeg je Šahovski klub „Čelik“ Zenica više nego uspješno odradio.

Treba napomenuti da je u ovom projektu, Šahovski klub „Čelik“ Zenica održao: 17 prvenstava osnovnih škola, 9 prvenstava srednjih škola, prvenstvo Univerziteta, te ekipno prvenstvo osnovnih i srednjih škola. Kada se sve sabere, ukupno je bilo 723 igrača na svim prvenstvima (507 učenika iz osnovnih škola, 198 iz srednjih škola i 18 studenata sa Univerziteta).

-Šahovski klub „Čelik“ Zenica izražava veliku zahvalnost ZENICABLOGU, RTV Zenici i Chess Scout web portalima za podršku, te redovnim objavljivanjima novosti sa prvenstava, s nadom da ćemo u budućnosti nastaviti saradnju -, istaknuto je danas iz ŠK Čelik prilikom otvaranja prvenstva i nastavljaju:

-Šah u Zenici je pobijedio! Veliki broj novih talenata je otkriven, a već sada Šahovski klub „Čelik“ Zenica, bogatiji je sa nekoliko novih učenika -, kazali su, na kraju, iz ŠK Čelik.

Dalje slijede pripreme za naredna takmičenja, detaljnija analiza projekta, te priprema za prvenstvo osnovnih i srednjih škola i Univerziteta Zenica za 2023. godinu.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno