Ostali sportovi

Zenički sport: Najava sportskih događaja ovog vikenda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički sport: Najava sportskih događaja ovog vikenda- Najavljujemo sportske događaje za vikend 20 i 21.11.2021.godine. Donosimo raspored i satnice sportskih događaja do kojih smo došli.

DRUGA LIGA FBiH U NOGOMETU, GRUPA CENTAR

U ovoj ligi nastupa bivši Premijerligaš, NK Čelik, koji ove nedjelje u 15.kolu (posljednje kolo jesenjeg dijela prvenstva) gostuje u Prači kod ekipe NK Jahorina, fenjeraša na tabeli. Utakmica se igra u nedjelju, 21.11. od 13,30 sati na stadionu “Selvedin Selko Žigo” u Prači.

Nakon 13 odigranih utakmica zenički Čelik ima sedam pobjeda, pet remija i jedan poraz, 26 bodova, gol razlika 30:6, trenutno peto mjesto. Čelik ima jednu neregistrovanu utakmicu iz 14.kola protiv visočke Bosne u Zenici. Ova utakmica je prekinuta u 60.minuti na „A“ stadionu Kamberovića polja pri rezultatu 1:0 za Čelik i nakon dosuđenog diskutabilnog penala za NK Bosna, te nakon toga ulazak nekoliko gledalaca u teren. Inače, prvo mjesto u jesenjem dijelu prvenstva, kolo prije kraja, obezbjedila je ekipa NK Stupčanica iz Olova, koja je nanijela jedini poraz Čeliku u prvom kolu u Zenici.

PRVA ŽENSKA LIGA FBiH U NOGOMETU

Član ove lige je ŽNK Čelik, bivši Premijerligaš. Prošlog vikenda odigrano je nekoliko utakmica iz 11.kola (zadnje kolo u jesenjem dijelu prvenstva). Nogometašice Čelika nisu putovale na utakmicu 11.kola u Bosansku Krupu ekipi ŽNK „Željezničar 2011“. Ova utakmica još nije registrovana na stranici NSFBiH.

Nakon nepotpunih 11 kola ŽNK Čelik je na petom mjestu sa 13 bodova i bilansom od četiri pobjede, četiri poraza i jedan neriješen rezultat.

KANTONALNA LIGA ZDK U NOGOMETU

Odigrano je 11.kolo (posljednje kolo u jesenjem dijelu sezone) i sada je zimska pauza.

Jesenji prvak je ekipa „Žepče 1919“ sa bilansom od devet pobjeda i jedan remi, 28 bodova, druga je Pobjeda iz Tešanjke sa 23, treći tetovski Borac sa 20 bodova, četvrti Vareš sa 19, peta je Nemila sa 19, Fortuna je na šestom mjestu sa 15 bodova i bilansom od pet pobjeda i pet poraza, sedmi i osmi su Proleter i Napredak po 12 bodova, deveti Novi Šeher sa 7 bodova. Dva posljednja mjesta zauzimaju Sporting sa četiri boda i Steel City bez bodova.

OMLADINSKA LIGA BiH U NOGOMETU, GRUPA „CENTAR 2“

U ovim ligama za juniore i kadete, sezona 2021/2022, nastupaju i odgovarajuće selekcije NK Čelik i NK Fortuna iz Zenice. Evo rasporeda 15.kola (posljednje kolo jesenjeg dijela prvenstva):

KADETI

Zenica: NK Čelik – NK Vitez, subota, 20.11. u 11 sati na stadionu Bilino polje;

Vitez: FK Vitez – NK Fortuna, nedjelja, 20.11. u 11 sati, gradski stadion;

JUNIORI

Zenica: NK Čelik – NK Vitez, subota, 20.11. u 13,30 sati na stadionu Bilino polje;

Vitez: FK Vitez – NK Fortuna, nedjelja, 20.11. u 13,30 sati, gradski stadion;

Dakle, u subotu omladinci NK Čelik igraju posljednju domaću utakmicu u ovoj polusezoni. Utakmica se igra na stadionu Bilino polje. Ulaz je slobodan za zapadnu tribinu stadiona Bilino polje. Iz NK Čelik pozivaju sve navijače i simpatizere da dođu i podrže omladince Čelika, koji se bore za 1. mjesto.

PRVA LIGA FBiH U RUKOMETU, GRUPA SJEVER

RK Čelik i ŠR Čelik Junior nastupaju u ovoj ligi. U narednom, 10.kolu, RK Čelik je domaćin ekipi RK Vitez, subota od 19,30 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“.

Drugi zenički prvoligaaš, ŠR Čelik Junior gostuje ekipi RK Žepče, nedjelja u 19 sati, KŠC Žepče.

Nakon 9.kola RK Čelik dijeli prvo mjesto sa ekipom RK „Sloboda 2“ sa po 16 bodova, bilans Čelika je osam pobjeda i jedan poraz. ŠR Čelik Junior je trenutno peto mjesto na tabeli sa bilansom od pet pobjeda i tri poraza, 10 bodova (jedna utakmica manje).

ODBOJKA

Predstojećeg vikenda igraju se utakmice Kupa FBiH i nema utakmica u odbojkaškim ligama FBiH.

KOŠARKA MUŠKI

U prvenstvu KSBiH nastupa OKK Čelik. Šesto kolo košarkaškog prvenstva BiH na programu je ovog vikenda u kojem OKK Čelik gostuje ekipi HKK Široki. Nakon pet kola OKK Čelik ima bilans od jedne

pobjede, tri gostujuća poraza i jedno kolo bili su slobodni. Utakmica HKK Široki – OKK Čelik igra se ove subote, 20.11. od 17 sati u SD Pecara uz direktan TV prijenos na BHRT.

KOŠARKA ŽENE

U prvenstvu KSBiH nastupa KŽK Čelik. Nakon 15-dnevne pauze zbog utakmica ženske reprezentacije, četvrtim kolom nastavlja se prvenstvo BiH. U 4.kolu košarkašice KŽK Čelik su trebale gostovati u Tuzli kod ekipe ŽKK Jedinstvo, ali smo obavješteni da je zamjenjeno domaćinstvo ove utakmice, pa je utakmica na rasporedu ove subote, 20.11. od 17 sati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici.

U protekloj pauzi u prvenstvu ženske lige odigrane su dvije utakmice ženske reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2023. godine u Sloveniji i Izraelu. Naša reprezentacija je ostvarila dvije pobjede i to protiv favorizovane Belgije, bronzane za posljednjeg prvenstva,  velika pobjeda od 87:81, a zatim i pobjeda. protiv Sjeverne Makedonije u gostima sa rezultatom 64:80.

SJEDEĆA ODBOJKA

Ovog vikenda, 20./21.11.2021.godine, igra se 7.kolo u Ligama sjedeće odbojke.

U Premijer ligi BiH u tekućoj sezoni, 2021/2022, nastupaju tri zeničke ekipe i to: KSO „Zenica 92“,  KSO „Čelik 07“ i KSO „Bosna“.

Parovi 7.kola, 20./21.11.2021.god.

SDI ‘‘Jedinstvo Brčko-Boće‘‘  –  OKI ‘‘Fantomi‘‘

IOK ‘‘A.S Huso-Maglaj‘‘  –  KSO ‘‘Čelik ‘07‘‘

KSO ‘‘Bosna‘‘  –  SKISO ‘‘Sinovi Bosne‘‘

SDI ‘‘Spid‘‘  –  KSO ‘‘Iskra‘‘

KSO ‘‘Zenica ‘92‘‘  –  OKI ‘‘Drina‘‘      

PRVA FUTSAL LIGA FBiH, GRUPA 1

Predstojećeg vikenda igra se 3.kolo Prve futsal lige FBiH, grupa 1. Zenička ekipa MNK Neimari, trenera Mirka Čampare, u trećem kolu gostuje u Goraždu kod ekipe MNK Drina. Utakmica se igra u nedjelju, 21.11. od 18 sati u Goraždu, gradska dvorana „Mirsad Hurić“.

U prva dva kola Neimari su zabilježili dvije domaće pobjede, protiv ekipa Vitez i Centar.

Evo svih parova 3.kola:

Goražde: MNK Drina – MNK Neimari

Žepče: MNK Žepče – FK Futsal Željezničar

Sarajevo: FKA Centar – KMF Vitez

Novi Travnik: MNK Novi Travnik – MNK DiaBiH

STONI TENIS

Ove nedjelje, 21.11.2021.godine, stonoteniseri Stk Mladost igraju utakmice 9. i 10.kola u Zenici protiv ekipa Stk Spin Banja Luka u 11 sati i ekipe Stk Banja Luka u 15 sati. Mečevi se igraju u sali Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Zenici. Do kraja polusezone još se igra jedno kolo.

ČETVRTI FORTUNA KUP  ZENICA 2021 ZA DJEČAKE

U vikendu pred nama, 20./21.11.2021.godine, u Zenici će održati 4.Fortuna Kup Zenica 2021 za dječake.

Domaćin i organizator je NK Fortuna Zenica. U dva dana nogometa na „A“ i „B“ terenu Kamberovića polja nastupit će ekipe iz 14 gradova i mjesta, 54 ekipe u pet generacija sa oko 600 dječaka. Iz NK Fortuna poručuju: SVI STE DOBRO DOŠLI U GRAD ZENICU.

E.Imamović

Foto iz klubova i arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno