Zenica

Zenički rudari se okupili ispred zgrade Uprave RMU Zenica, direktor Hukić podnio ostavku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jamski radnici oba proizvodna pogona Rudnika mrkog uglja Zenica okupili su se jutros ispred ulaza u pogon “Stara jama”, odnosno Uprave RMU Zenica, kako bi još jednom ukazali na svoj problem te izdejstvovali isplatu aprilske plate – kazao je predsjednik Sindikata pogona “Raspotočje” Nedžad Duraković.

-Nemamo više ni ideja ni smjernica šta i kako dalje, budući da se niko od nadležnih ne oglašava. Odlučili smo se na ovo okupljanje da, možda i posljednji put, ukažemo na naš problem – kazao je Duraković za Fenu, koji je još jednom potvrdio da rudari prve smjene ni jutros nisu sišli u jame.

Radnički neposluh traje od četvrtka, 25. maja, kada rudari druge smjene nisu sišli u jame.

-Jutros sam se čuo s predsjednikom Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine Sinanom Husićem, koji me je informirao da će danas u 13 sati, nakon jučerašnjeg našeg dopisa, biti održan sastanak u Vladi FBiH – kaže predsjednik Sindikata rudnika Zenica Elvedin Avdić.

On dodaje kako će danas čekati ishod najavljenog sastanka, koji bi trebao rezultirati deblokadom računa preduzeća te isplatom plate.

Direktor Hukić, koji se oko 8.10 sati obratio okupljenim radnicima, još je jednom istakao kako je najmanji problem da li će on više biti direktor.

– Morate shvatiti moju poziciju. Ja sam jučer podnio ostavku. To je najmanji problem, ja ću otići ovdje. Ja znam, a vrijeme će pokazati, da je problem koji imamo veliki. Mi svojom obustavom proizvodnje samo pravimo problem rudniku, odnosno nama – kazao je Hukić.

Nakon njegovo izlaganja, predsjednik Sindikata Avdić kazao je da je očito da su “svi direktori rudnika direktori Elektroprivrede BiH, a ne rudnika”.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno