Zenica

Zenički rudari prekinuli blokadu M-17, radnički neposluh se nastavlja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rudari su napustili raskrsnicu na magistralnom putu M-17 u mjestu Perin han kod Zenice, ali se radnički neposluh u Rudnicima mrkog uglja Zenica nastavlja – potvrdio je predsjednik Sindikata RMU Zenica Elvedin Avdić.

On je istakao da ne žele praviti smetnju u odvijanju saobraćaja, a da će tokom vikenda Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije BiH odlučiti o narednim potezima.

Gradska uprava Grada Zenica nije se oglasila po pitanju jučer usvojenih zaključaka Gradskog vijeća Zenica, dodao je predsjednik Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH Sinan Husić.

-Politički subjekt Bosanskohercegovačka inicijativa -Kasumović Fuad danas je održala pres-konferenciju na kojoj su istakli kako Gradska uprava Grada Zenica neće postupiti po tim zaključcima. Ono što se nama predstavilo, od strane EPBiH i RMU Zenica, oni su bili spremni da pristupe, u skladu sa zaključcima Gradskog vijeća Zenice, potpisivanju sporazuma sa Gradskom upravom Zenica. Na terenu imamo stanje koje je nepromijenjeno pa ćemo vidjeti šta i kako dalje – kazao je Husić.

On je za narednu sedmicu, tačnije u utorak, najavio mogućnost organiziranja novog štrajka upozorenja u svim rudnicima iz Koncerna Elektroprivreda BiH.

Zenički rudari neće, kako je rečeno, obnoviti proizvodnju sve dok im se ne isplate plaća i topli obrok, a članovi Sindikalnog odbora ponovno odlaze u Dom rudara.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno