Zenica

SAOPĆENJE ZA JAVNOST: Aktivnosti policije na obezbjeđenju protestnog okupljanja rudara u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SAOPĆENJE ZA JAVNOST- Aktivnosti policije na obezbjeđenju protestnog okupljanja rudara u Zenici

Nakon što su rudari Rudnika mrkog uglja u Zenici stupili u štrajk zbog neisplaćenih plaća i naknada za topli obrok, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona formirala je štab čiji zadatak je da koordinira aktivnosti policijskih službenika na obezbjeđenju protestnih okupljanja te prevenira nezakonito ponašanja svih učesnika u protestima.

S tim u vezi, angažovan je potreban broj policijskih službenika koji su vršili obezbjeđenje okupljanja u prostoru Rudnika mrkog uglja u Zenici kao i ispred zgrade Gradske uprave u Zenici.

Danas, nakon što se grupa okupljenih rudara  uputila u pravcu mjesta Perin Han, Grad Zenica, došlo je do blokade saobraćaja na magistralnom putu M-17. Službenici policije su u okviru saobraćajnog obezbjeđenja osigurali alternativno odvijanje saobraćaja regionalnim i lokalnim putevima.

U 15.45 minuta došlo je do mirnog razilaženja učesnika protesta te je uspostavljeno normalno odvijanje saobraćaja na navedenoj dionici.

Prilikom obezbjeđenja protestnog okupljanja nisu zabilježeni  incidenti niti slučajevi narušavanja javnog reda i mira. Također nije bilo ugrožavanja sigurnosti učesnika protesta od strane  drugih lica.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a ZDK su i dalje na terenu radi praćenja bezbjedonosne situacije te preduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranjeStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno