Biznis

Zenički rudari nastavili radnički neposluh, danas nikog na kapiji rudnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rudari Rudnika mrkog uglja Zenica i danas su nastavili radnički neposluh. Uglja iz zeničkih jamskih prostorija nema i neće ni biti dok im se ne isplate zarađene plate.

Zenički rudari jučer su jasno poručili da nijedan kilogram rude neće izaći iz zeničkog rudnika dok im se ne isplate aprilske plate i topli obrok, a zahtijevaju i isplatu dijela plate za mart, odnosno novca za rate kredita koji su im banke već skinule sa njihovih računa.

U svojim namjerama su jasni te je sigurno da odustati neće pod bilo kakvim pritiscima. Jučer su poručili da ih u štrajku ne može niko spriječiti, pa i kada bi došla policija, da bi ih sve morala pohapsiti.

Direktor RMU Zenica Mensur Hukić je kazao da je za plate i druge naknade koje se duguju rudarima potrebno nešto više od 1,4 miliona, a da su prošli mjesec ostvarili prihode od nešto više od 900.000 KM. Pomenuo je i ranija dugovanja zbog kojih se blokira račun u iznosu od oko 4 miliona KM.

Predsjednik Sindikata rudara RMU Zenica Elvedin Avdić je kazao da rudari dođu, prijave se i ne silaze u ne silaze u jamske prostorije. E. M. Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno