Zenica

RM Company: proboj na tržište Skandinavije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

RM Company d.o.o. Zenica, trgovinsko uslužno preduzeće osnovano 2006. godine predstavilo se tradicionalno ove godine na sajmu ZEPS u Zenici. Firma je poznata je po dugogodišnjem radu na opremi za zaštitu i sigurnost radnika, a zastupnici su renomirane proizvođačke marke zaštitnih i sigurnosnih cipela MTS za područije BiH. Također, prošle godine sklopili su ugovore sa sa najvećim distributerima LZS-a u svijetu, poznatih svjetskih proizvođača: 3M, Ansell, Protekt , JSP, Tayvec, SION, FH, CRV, Panda i mnogi drugi.

Iako se bave isključivo distribucijom radne zaštitne opreme, Emir Kulenović, vlasnik firme RM Company, u razgovoru za portal Akta.ba, ističe da veliku pažnju posvećuju edukaciji kupaca i da posao nastoje profesionalizirati u tom smislu.

“Kupcima dajemo savjete šta je to primjereno za njihove djelatnosti. Tako će u okviru nove web stranice naše firme, biti dostupni i EEN standardi Evropske unije koji su vezani za radnu odjeću, kako bi svi oni koji su vezani za ovu oblast, bili upoznati sa istim”, ističe Kulenović.

Inače, pored brojnih zastupništva kvalitetnih programa koje imaju, RM Company nedavno je pokrenuo je i proizvodnju tekstilne zaštitne odjeće.

“Imamo vlastitu šivaonicu u kojoj radimo jedan dio vlastitog programa, a dio radimo zahtjevu kupaca, grafičke dorade, štampanje, vez itd. Naravno, iako postojimo 10 godina, još uvijek smo u velikom razvoju i postoji puno stvari koje treba doraditi”, navodi naš sagovornik.

Neki od njihovih značajnijih kupaca u Mittal, Konzum, Velpro, Elektroprivreda BiH, Tvornica Cementa Kakanj, BH Telecom, Bolnica Mostar, Šume Srednjobosanskog kantona i ostala javna preduzeća.

“Ponosni smo što imamo lojalne kupce i iz RS-a s kojima godinama radimo. Tako na Palama sarađujemo sa nekoliko javnih preduzeća, zahvaljujući isključivo našem profesionalnom odnosu”, napominje on.

Kada su u pitanju planovi za proboj na ino tržište, Kulenović ističe da je on svakako u planu, ali da je za njega još uvijek rano.

“Budući da smo sa proizvodnjom krenuli tek prije godinu, moramo se još malo istrenirati u tom smislu, jer je zapadno tržište takvo da zahtjeva kvalitetnu, ali i prilično jeftinu robu. Ipak, to je svakako perspektiva u kojoj ćemo se razvijati”, kaže on.

Trenutno, kaže proizvode samo odijela, ali je ideja da se u koopeaciji sa jednom firmom iz Prnjavora pokrene i proizvodnja cipela, a u planu je i program kožnih radnih rukavica.

“Tako bismo imali jedan cjelokupan paket koji možemo ponuditi zapadnom tržištu, s tim da ćemo sigurno preskočiti zapadnu Evropu i da ćemo ciljati na tržište Skandinavije koje je prilično bogato tržište, a nije pretrpano”, navodi.

Inače, zaposlenici ove firme su mlad, ambiciozan i stručan tim na koje je Kulenović izuzetno ponosan i bez kojih, kaže, uspjeh firme svakako ne bio moguć.

“Ovakvu kompatibilnu ekipu koja posluje na jako visokom moralnom nivou, bilo bi teško ponovo sastaviti”, zaključuje Kulenović .

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno