Ostali sportovi

Foto: Zenički rafteri na takmičenju u Sloveniji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički rafteri nastupili na takmičenju u Sloveniji – SRK Bosna je 26.03.2016. nastupila na Euro Cupu u Sloveniji sa svojom ekipom i time se približila nastupu na Evropskom prvenstvu u maju gdje će predstavljati BiH.

Domaćini ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, koje će se održati u maju ove godine, odlučili su održati takmičenje kao uvod u taj veliki događaj. Sportsko-rekreativni klub Bosna iz Zenice je nastupio sa jednom posadom od četiri čovjeka.

Takmičenje se održalo na jako zahtjevnoj umjetnoj stazi koja je predstavljala problem i najiskusnijim ekipama. Momci iz SRK Bosne nažalost nisu odradili nijedan trening na ovoj stazi, pa su podbacili sa rezultatima. Najbolji plasman im je bio u slalomu gdje su bili 11. ali su bili jako blizu medalje. Mala greška ih je koštala medalje sa ovog velikog takmičenja. Ovo govori o tome koliko je konkurencija bila jaka.

Već sljedeći vikend(02-03. aprila 2016. godine) SRK Bosna nastupa na Euro Cupu u Slunju u Hrvatskoj i to sa 3 ekipe (dvije muške i jedna ženska ekipa). Odlaze na trening već u petak, pa možemo očekivati bolje rezultate nego u Sloveniji.

Nakon takmičenja u Hrvatskoj predstoji im Otvoreno prvenstvo BiH u Ključu, te već pomenuto Evropsko prvenstvo u Sloveniji gdje će predstavljati Bosnu i Hercegovinu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno