Rekreacija

Zenički planinari na Prenju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Planinarsko-smučarskog društva “Prenj” Mostar proteklog vikenda organizovan je međunarodni planinarski pohod na planinu Prenj, vrh Zelena glava, 2155m n/v. Ovom pohodu odazvalse 11 zeničkih planinara članovi Planinarskih Društava „Tajan-Lisac“-3,  „Željezara“-3,  „Tvrtkovac“-1 i “ Vedro“ – 4 . Prema organizaciji domaćina skup planinara je bio u subotu 29.08. na platou ispred planinarskog doma Bijele vode, gdje je bio logorski kamp za učesnike u kojem su planinari dolazili do kasno u noć.
U nedelju jutarnjim satima učesnici su krenuli stazom za Zelenu glavu gdje su uživali u prelijepim vrhovima planine Prenj. Dolaskom na vrh Zelena glava koji je najviši vrh na Prenju i nalazi se u njegovom centralnom dijelu što omogućava predivan pogled na cjelokupni plato planine (od Konjica do Rujišta i od Jablanice do Bjelašnice….

Prema izvještaju domaćina ovom pohodu odazvalo se je 107 učesnika iz 17 planinarskih društava od kojih je u nedelju krenulo 72 planinara za pohod na vrha Zelene glave.
Zenički planinari su svi izašli na vrh a veliki aplauz pri dolasku na sami vrh dobila je Milica Petrović član (PD „Tajan-Lisac„) koja je bila najstariji ženski učesnik pohoda.
Organizovanje ovog pohoda je bilo u čast 65 godina postojanja PSD „Prenj“ Mostar koje je jedno od najstarijih planinarskih društava u BiH.

Sve u svemu prema riječima svih učesnika pohoda ova organizacija je bila za primjer organizovanja i okupljanja planinara na ovako jednom mjestu kao što su Bijele vode i izlazak na Zelenu glavu u ljetnom periodu gdje su vladale jake vručine tokom proteklog vikenda.

 

Više na

Posted by Zenicablog on 1. Septembar 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno