Rekreacija

Počela treća sezona Džematske lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Trka za Prvaka je započela – Nakon ljetne pauze najbolji futsal u gradu se vratio. Počela je liga za prvaka treće sezone Džematske lige. Ono što ovu završnicu čini tako dobrom je činjenica da su u njoj deset najboljih ekipa treće sezone Džematske lige. Ove sezone domaćin utakmica koje se odigravaju većim dijelom u dvorani je Arena Zenica što je značajna promjena u odnosu na dvoranu na Bilmištu koja je bila domaćin tokom većeg dijela prve i druge sezone.

Program utakmica prvog kola lige za prvaka je naslućivao žestoke okršaje a to je potvrdio i prvi susret između Lokvina i Gornje Gračanice. Utakmica se igrala u visokom ritmu a ekipa Gornje Gračanice je golovima Armina Tutnića i Mahira Muračevića uz pomoć autogola Harisa Burića uspjela da dođe do naizgled lagane pobjede od 2:4. Za ekipu Lokvina strijelci su bili Ismet Fazlić i Edin Buro. Na utakmici je pokazan jedan žuti i jedan crveni karton. Sljedeća utakmica nam je i donjela iznenađenje kola a to je visoka pobjeda ekipe Tišina protiv ekipe Gorica 4:1.

Iako su prije početka lige za prvaka momci iz ekipe Gorica važili za jednog od najvećih pretendenata za osvajanje naslova to ekipi Tišine nije značilo ništa te su u jednoj utakmici punoj tempa i prilika došli do visoke pobjede. Golove za ekipu Tišine su dali Adi Karić, Omer Hamzić i Mubin Salkica dok je Goricu svojim golom Sulejmen Huskanović pomjerio sa nule. Pred kraj utakmice strasti se nisu smirivale te je strijelac jedinog gola za Goricu dobio i direktan crveni karton. Svako kolo svi mogu da glasaju za derbi kola na stranici događaja, ovaj put je izglasan meč Čaršija – Pojske. Ono što je na papiru pokazivao to je na terenu i pokazao, ovaj meč je sa pravom odabran kao derbi kola te je ponudio gledaocima pola sata uživanja u futsalu.

Drugi meč u kojem je postignut barem jedan autogol nam samo pokazuje koliko su požrtvovani igrači u nastojanju da odnesu sva tri boda sa utakmice. Ekipa Pojske je zahvaljujući golovima Derviša Skopljaka i Amara Rizvanovića a potom i autogolom Ajdina Bojića odnjela pobjedu rezultatom 2:3. Za ekipu Čaršija strijelac je bio Denis Imamović. Utakmica je pored jakog tempa završena sa samo jednim žutim kartonom i to za Alena Pivića iz ekipe Čaršija. Duel koji nije izglasan kao derbi kola a na papiru je itekako važio za takav je onaj između ekipe Putovići i ekipe Ensar.

Ove dvije ekipe su svojim timskim duhom i fudbalskim znanjem bile dobro poznate svima kao jedne od pretendenata za naslov. Žrijebom je odlučeno da se ove dvije ekipe sastanu u prvom kolu a to je po svemu sudeći odgovaralo ekipi Putovića koja je odnjela pobjedu rezultatom 2:0. Strijelci su bili Amrudin i Semrudin Šabanović a na utakmici je pokazan jedan crveni karton i to igraču Ensara Muhammedu Nikoliću. Posljednji meč dana se igrao između novajlija u Džematskoj ligi ekipi Donje Gračanice i standardnih momaka iz ekipe Gornja Zenica. Rezultat koji je zaista mogao otići na bilo koju stranu je na kraju ostao na strani ekipe Donja Gračanica koja je golom Amela Podojka ostvarila minimalnu ali veoma vrijednu pobjedu od 1:0. Tokom utakmice su pokazana dva žuta kartona, po jedan za svaku ekipu i to Elvisu Imamoviću iz ekipe Donja Gračanica i Azuru Koluhu iz ekipe Gornja Zenica. Ovim susretom je završeno prvo kolo lige za prvaka a već se da naslutiti da će ova završnica biti uzbudljiva i do kraja neizvjesna.

Novitet u ovoj završnici nam dolazi u vidu igre na poluvremenu – Pogodi Gredu Osvoji Kredu. Naime riječ je o takmičenju u gađanju prečke a pobjednik odnosi nagradu u vidu dopune ultra pre-paid kredita. Svaka ekipa je mogla prijaviti po jednog igrača koji će pokušati da odnese glavnu nagradu tog kola a u tome je uspio Adnan Šarić iz ekipe Donje Gračanice sa dvije pogođene prečke, Adnan će u narednim kolima morati svoje mjesto prepustiti nekom drugom saigraču ali svi ostali igrači mogu da pokušavaju da osvoje nagradu i u sljedećim kolima.

U ligi za prvaka sezone tri aktivni su rezultati uživo preko twitter društvene mreže. Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete susretu koji igra vaš džemat, ili vaši prijatelji, možete uživo pratiti sve promjene prateći twitter račun @dzematskaliga. Iduće kolo se igra, ukoliko vrijeme bude dozvoljavalo, na terenu Turskog parka u nedjelju 6.9.2015. u prijepodnevnim satima. Pozivamo vas da dođete i uživate u najboljem futsalu u gradu.

Safet Kubat

11950852 532688050218573 1065595606 n



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno