Zenica

Zenički Odbor za međureligijsku saradnju dobija novi prostor za rad

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički Odbor za međureligijsku saradnju dobija novi prostor za rad – Gradska uprava Zenice i zenički Odbor za međureligijsku saradnju potpisali su danas memorandum o saradnji, kojim su potvrdili dobru dosadašnju saradnju i poboljšanje dobrih međureligijskih odnosa u ovoj lokalnoj zajednici.

Memorandum su potpisali gradonačelnik Fuad Kasumović i predsjedavajući Međureligijskog odbora Zenice velečasni Vlatko Rosić. Zahvaljujući na dosadašnjoj podršci gradske uprave, velečasni Rosić je naglasio da će Odbor za realizaciju svojih programa i projekata dobiti novi radni prostor u historijskom objektu zeničke Sinagoge.

-Nama je ovo izuzetno važno priznanje i potvrda da ovaj grad visoko vrednuje naš rad, a Zenica je jedan od gradova u BiH koji se može ponositi radom međureligijskog odbora. Za nas je ovo i potvrda da radimo dobro u interesu svih građana, a treba znati da smo mi nevladino udruženje čije djelovanje zavisi isključivo od donacija – naglasio je Rosić. Prema riječima gradonačelnika Fuada Kasumovića, rad zeničkog Odbora za međureligijsku saradnju, kojim se promovira tolerancija i suživot, uklapa se u tendencije rada Gradske uprave Zenice, što osjećaju svi građani ovog grada.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno