Zenica

Zenički novinari odali počast ubijenim novinarima i medijskim radnicima u Pojasu Gaze

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nekoliko zeničkih novinara i medijskih radnika, na poziv Udruženja BH novinari, okupilo se danas na Trgu Alije Izetbegovića u tom gradu te jednosatnim skupom i paljenjem svijeća odalo počast ubijenim novinarima i medijskim radnicima u Pojasu Gaze.

Međunarodna federacija novinara – IFJ, zajedno sa Sindikatom novinara Pelestine i Nacionalnim sindikatom novinara Velike Britanije, danas također održava javni skup te odaje počast ubijenim novinarima u tom dijelu svijeta.

Prema trenutnim podacima, od 7. oktobra 2023. godine, kada je počela ofenziva Izraela na Pojas Gaze, ubijeno je najmanje 99 novinara, odnosno, medijskih radnika, a veliku većinu čine palestinske novinarke i novinari, njih 92.

– Ovo ne najmanje što možemo da učinimo, da se prisjetimo svih poginulih novinara i novinarki te ostalih medijskih profesionalaca u Gazi.

Bez njih svijet ne bi znao šta se dešava u ovim ratnim područjima – kazala je predsjednica Kluba BH novinara u Zenici Velida Kulenović.

Živote je, tokom obavljanja svog posla, u ovom ratnom sukobu izgubilo i četvero izraelskih te troje libanskih kolegica i kolega.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno