Zenica

FOTO: Na nekoliko lokacija u Zenici osvanuli dobrovoljni prilozi – “Ako imaš donesi, ako nemaš ponesi”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nešto malo iza ponoći, grupa mladih aktivista, na čelu sa Mateom Šunjić-Antoliš, Medinom Juhić i Teom Čavalić, je u užem centru Zenice postavila palete sa dobrovoljnim prilogom.

Akcija nosi naziv „ AKO IMAŠ DONESI, AKO NEMAŠ PONESI“, a cilj ove akcije je osvijestiti sve građane o teškom stanju u društvu, te pružiti podršku onima koji se suočavaju sa izazovima ekonomske nejednakosti.

Palete s dobrovoljnim prilozima postavljene su na Autobuskoj stanici, Kamberovića polja kod Atletskog stadiona, kod prvog solitera na Odmutu, na Meokušnicama, u centru grada kod Kamenog mosta i na dječijem igralištu kod Kineskog zida.

Pozivaju se svi građani koji su u mogućnosti da donesu odjeću, obuću, higijenske proizvode ili nekvarljivu hranu.

„Kroz zajednički trud, postigli smo značajan korak ka jačanju zajedništva i pružanju podrške onima koji se suočavaju s teškoćama. Ovakve inicijative ukazuju na važnost brige o sugrađanima i doprinose izgradnji održive, solidarne zajednice. Ovo je prva u nizu aktivnostinaše grupe te se nadamo da će nas sugrađani podržati u narednim aktivnostima” poručuju organizatorice.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno