Nogomet

Zenički NK Čelik osvajač seniorskog Kupa NS ZDK za 2022.godinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Jelahu je odigrano finale seniorskog Kupa Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona (NSZDK) za 2022. godinu, u kojem su se sastali domaći drugoligaš FK Borac i zenički drugoligaš, NK Čelik. Zasluženu pobjedu u ovom finalu ostvarila je gostujuća ekipa Čelika.

Rezultat, Jelah: FK Borac – NK Čelik 2:5 (1:2):

Strijelci: Harun Jupić u 26′ i 46′ za Borac, a Besim Kolić u 22′, Ali Međuseljac u 39′, Edin Durmiš u 65′, Mirsad Šijerkić u 86′, te Harun Zjajić u 87′ (autogol) za Čelik;

Utakmica je odigrana na stadionu Šibovi u Jelahu po sunčanom vremenu, pred oko 400 gledalaca.

Službena lica na utakmici bili su: Glavni sudija Ajdin Baručija (Zenica), pomoćnici, A1 Tarik Mulasmajić (Tešanj), A2 Selmin Osmančević (Zenica), a delegat Mensur Hodžić (Zenica).

Sastav Čelika: Adi Durmo, Davud Arnautović, Mahir Mehić, Ali Međuseljac, Aladin Isaković (cap), Emir Karalić, Ervin Pašalić, Besim Kolić, Eldar Sivac, Harun Vardo, Edin Durmiš; (Glavni trener Armin Duvnjak, pomoćni trener Adis Nurković, predstavnik kluba Kemal Islambegović); (Rezerve: Emel Mlačo (golman), Haris Šehić, Harun Šabić, Amar Muslić, Emir Čančar, Imran Džaferović, Muris Behadarević, Mirsad Šijerkić, Tarik Kovač);

Čelik dolazi u vođstvo od 0:1 u 22′ preko Besima Kolića. U 26′ domaći su uspjeli da izjednače na 1:1 u preko Haruna Jupića. Nakon sjajnog prodora Durmiša po lijevoj strani i asistencije, Čelik stiže do novog vodstva od 1:2 preko Alija Međuseljca u 39′. Ovo je bio i rezultat prvog poluvremena. Na početku drugog poluvremena, u 46′, domaći uspjevaju da izjednače na 2:2, opet preko Haruna Jupića. Na nesebičnu asistenciju Šijerkića, Durmiš postiže pogodak za još jedno vodstvo Čelika od 2:3, u 65′.

Rezervista Mirsad Šijerkić postiže svoj prvi pogodak u crno-crvenom dresu u 86′ za povečanje vođstva Čelika na 2:4. Nakon toga  domaćin postiže autogol u 87′ preko Haruna Zjajića za uvjerljivo vodstvo Čelika od 2:5, što je bio i konačan rezultat ove finalne utakmice. Čelik je imao veliku podršku navijača koji su sa nogometašima proslavili ovaj trofej. Oba tima i naredne sezone nastupat će u Drugoj ligi FBiH, grupa Centar.

– Hvala svima navijačima i Robijašima koji su, uprkos velikim vrućinama, došli podržati voljeni klub. U nove pobjede! -, ističu na oficijelnoj facebook stranici NK Čelik Zenica.

Plasmanom u finale Kupa NS ZDK, obje ekipe su obezbjedili učešće u daljem takmičenju kroz Kup FBiH.  Inače, osvajač Kupa ZDK u dvije posljednje sezone bila je NK Stupčanica iz Olova, koja je dva puta u finalu bila bolja od zeničkog kantonalca, NK Fortune.

E.Imamović; Foto NK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno