Ostali sportovi

Zenički džudisti na smotri 500 takmičara iz BiH i regiona, Burdalić osvojio bronzu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenički džudisti na smotri 500 takmičara iz BiH i regiona, Burdalić osvojio bronzu – U organizaciji Federalnog džudo saveza je u sportskoj dvorani „Amel Bećković“ održan 17. Međunarodni džudo turnir „BiH & Nippon 2017“, na kojem je nastupio i naš Judo klub “ZENICA” Zenica. Već sedamnaestu godinu za redom najbolji džudisti iz BiH i regije odmjerili su svoje snage i boriili se za jedno od tri odličja, te su svim posjetiocima omogućilii da nauče nešto više o tradicionalnim japanskim borilačkim vještinama.

Održano je i Državno prvenstvo za seniore i seniorke U23. Turnir je okupio oko 500 takmičara iz BiH i susjednih zemalja. Inače, ovaj turnir već 17 godina podržava japanska ambasada u BiH koja daje doprinos na afirmaciji i razvoju ovog borilačkog sporta. Tako, na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju nastupio je i naš reprezentativac i član Judo kluba “ZENICA” iz Zenice, Ramiz Burdalić koji je osvojio treće mjesto i bronzanu medalju.

Mirza Golub, Judo klub Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno