Zenica

Zenički bazeni spremni za ljetnu sezonu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Otvaranje Gradskih bazena u Zenici planirano je ovih dana, kada to budu dozvoljavale tehničke mogućnosti, kao i uticaj vremenskih prilika.

– Ulazimo u završnu fazu priprema ljetne sezone na kompleksu otvorenih gradskih bazena, izgrađenih davne 1965. Ove godine posjetioci će moći uživati u bogatijem sadržaju zahvaljujući investiciji Grada Zenica, koji je osigurao sredstva za nabavku novih sadržaja na kompleksu Gradskih bazena, što će znatno unaprijediti uslugu i ugođaj za sve posjetioce. Naši radnici ulažu maksimalne napore kako bi korisnicima pružili bolju i kvalitetniju uslugu, kaže Nedim Talić, direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica.

Nabavljeno je 250 novih ležaljki, 25 parkovskih klupa, uređena je hortikultura, nabavljen razglas sa visokim kvalitetom zvuka. Postavljene su i gumene obloge na rubovima bazena za djecu, podloge koje se ne kližu (vještačka trava) na frekventnim dijelovima platoa, izgrađene dvije nadstrešnice (hladnjaci) prema idejnom projektu stručnog inžinjera, sanirane dotrajale podloge i zidovi bazena, a uređene su travnate i betonske površine te pomoćni objekti. Planirano je i uvođenje elektronske naplate na ulazu u kompleks.

Talić za sezonu najavljuje koncerte (bendovi, solo izvođači, DJ-evi) i sportske manifestacije poput ragbija na pijesku u saradnji s Ragbi savezom BiH i Ragbi klubom Čelik, turnir u košarci u saradnji sa Košarkaškim savezom ZDK-a, turnire u odbojci i stonom tenisu, te edukacije i škole plivanja.

Autor: Mirza Dajić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno