Zenica

FOTO: Ministar Ujedinjenog Kraljevstva posjetio Univerzitet u Zenici

Podijeli ovu vijest:
James Cleverly, ministar Ujedinjenog Kraljevstva za Evropu i Sjevernu Ameriku, boravio je danas, 16. juna u posjeti Univerzitetu u Zenici gdje se sastao sa prof.dr.sc. Jusufom Durakovićem, rektorom Univerziteta u Zenici.
Naglašavajući da Univerzitet u Zenici ima razvijenu odličnu saradnju sa Ambasadom Velike Britanije kroz razmjenu studenata i nastavnika, kao i kroz saradnju u okviru UNIGEM projekta, prof.dr.sc. Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici je kazao kako je “Ovo je prilika da naši studenti u jednom otvorenom dijalogu ovoj delageaciji postave određena pitanja koja se tiču dešavanja u svijetu trenutno.”
U skladu sa opredjeljenjem Ujedinjenog Kraljevstva da sluša i jača glas mladih, minister Cleverly se sastao sa studentima Univerziteta u Zenici, sa kojima je razgovarao o situaciji u njihovoj zemlji, njihovim nadama za budućnost BiH i očekivanjima vezanim za njihovu ulogu u toj budućnosti.
U pratnji ministra Cleverlya bio je i britanski ambassador NJ.E. Matthew Field kojem je ovo posljednja zvanična posjeta Zenici s obzirom da krajem sedmice okončava svoj mandat u BiH.
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno