Ostali sportovi

Zenički atletičari treniraju u Makarskoj, ali i Portugalu, kod kuće….

Zenički atletičari treniraju u Makarskoj, ali i Portugalu, kod kuće…. – Zbog loših uslova za trenažni proces u zimskom periodu, članovi Atletskog kluba Zenica tokom januara svake godine putuju u svoju staru bazu u Makarskoj. Od 4. januara na morskim pripremama su već Mesud Pezer i Abedin Mujezinović. Na makarsku Rivijeru u petak putuje trener Elvir Krehmić sa mladim atletičarima Maidom Redžićem i Sedinom Hecom.

Ostatak zeničke ekipe na čelu sa trenerima Azizom Keveljom, Mehmedom Skenderom i Miroslavom Ubiparipom optutovaće 8. januara. Na baznim pripremama ekipa Atletskog kluba Zenica ostaće do sredine januara.

Sedam dana kasnije zenički atletičari učestvovaće na dvoranskom takmičenju u Beogradu. Bacač kugle Hamza Alić trenira u Zenici na Kamberovića polju, dok se bacač koplja Dejan Mileusnić od oktobra prošle godine nalazi na usavršavanju u Americi gdje će ostati do marta ove godine.

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka  završni dio priprema obaviće u Portugalu, nakon čega slijedi serija nastupa na dvoranskim mitinzima i prvenstvima. Prvi u nizu ovogodišnjih nastupa je 28. januara u italijanskom atletskom centru u Padovi.    (M.P. RTVZE)

______________
FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...