Ostali sportovi

Zenica domaćin prvog međunarodnog baletnog i plesnog takmičenja

Zenica domaćin prvog međunarodnog baletnog i plesnog takmičenja Jedanaestog februara 2017. godine na daskama Bosanskog narodnog pozorišta Zenica dogoditi će se baletni i plesni spektakl. Ars Centar, pod licencom jednog od najkvalitetnijeg, a po broju učesnika sigurno najmasovnijeg takmičenja ove vrste na svijetu, Dance World Cup (DWC), organizuje međunarodne kvalifikacije za zemlje Balkana (BiH, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Alanija) za svjetsko finale DWC 2017. koje će se ove godine održati u njemakom gradu Ofenburg, od 23.06. do 01.07.2017., na kojem učestvuju takmičari iz 44 zemlje svijeta .

Ovo je jedinstvena prilika za sve one koji se bave plesom da pokažu svoj dugogodišnji rad i predstave svoj grad i državu cijelom svijetu. Takmičenje će budnim okom pratiti i suditi svjetski umjetnici i kvalificirani žiri: Edina Papo (BiH), Belma Čečo – Bakrač (BiH), Mary Walledge (Škotska), John Grimshaw (Jersey) i Maxim Clefos (Moldavija) u slijedećim kategodijama: klasični balet, moderni balet, karakterni balet, Jazz balet i Showdance, Street Dance i Hip-hop, Nacionalni i folklor ples, Tap Dance.

Ono što čini zanimljivo ovo takmičenje je da zemlje učesnice nisu jedni drugima konkurencija i da se svaki studio ili škola bori za plasman u okviru zemlje iz koje dolazi. Da bi se gosti plasirali, potrebno je da pređu kvalifikacioni prag bodova i to ih direktno vodi u finale DWC 2017. Zenica i Ars Centar su domaćini prvog međunarodnog baletnog takmičenja DWC Balkan. Sve informacije mogu se naći na web stranici www.dwcbalkan.com.

______________
FB Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Zenicablog - KOMENTARIŠITE GORNJI ČLANAK pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Zenicabloga zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!
 
loading...