Košarka

Zeničke ekipe zaustavljene u polufinalu: Orlovi i Lavovi u finalu Prvenstva BiH za košarkašice, poznati termini finalne serije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U finalu play offa za titulu prvakinja Bosne i Hercegovine će igrati ŽKK Orlovi iz Banja Luke i ŽKK Lavovi iz Brčkog, inače, prvoplasirana i drugoplasirana ekipa na kraju ligaškog dijela takmičenja.

Obje ekipe su protekle nedjelje, 28.4.2024.godine, ostvarile pobjede u revanš susretima polufinala play-offa.

Lavovi su  u Zenici savladali zenički Jumper Taurus rezultatom 62:72 i sa ukupnih 2:0 izborili plasman u finale play-offa. Pobjednički sastav predvodila je Fajardo Estefani sa 22 poena, dok je najefikasnija kod Jumpera bila Amna Kahrić sa 25 postignutih poena.

Aktuelne šampionke, igračice Orlova, slavile su pobjedu nad Čelikom u Zenici od 69:88. Pobjednički sastav predvodila je Saffiyah Lee sa 22 poena, poen manje dodala je Hana Predojević, a najefikasnije kod Čelika bile su Ajla Selimović i Marina Ristić sa po 17 poena.

Poznati su i termini odigravanja finalnih utakmica.

Prvi susret je 4. maja u Banjoj Luci, drugi je u Brčkom 8. maja, dok je treći susret 11. maja u Banjoj Luci. Eventualna četvrta i peta utakmica  bit će odigrane 15. maja u Brčkom i 19. maja u Banjoj Luci.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno