Košarka

Pioniri KK Vukovi prvaci ZDK, ekipu predvodio sjajni Harun Zukić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sezona bez poraza zlatnih dječaka je krunisana sa današnje dvije pobjede u završnici lige mladih Zeničko-dobojskog kantona, navodi se u saopštenju KK Vukovi koje prenosimo u cijelosti:

Prvu utakmicu smo otvorili uvjerljivom pobjedom od 18 poena razlike nad ekipom KK BiG Visoko ( 78-56 ) i čekali pobjednika iz drugog polufinalnog susreta gdje su se susrele ekipe Okk Čelika i KK Gradine Tešanj.

U neizvjesnoj završnici su bili bolji pioniri Čelika ( 69-65 ) i izborili finale protiv naše ekipe. Nažalost nijedna od ekipa nije imala prostora za neki značajniji odmor pa su utakmice za treće i prvo mjesto bile odmah na rasporedu nakon manje pauze. U utakmici za treće mjesto ekipa Gradine Tešanj je iskoristila veći broj raspoloženih igrača i u zadnjoj četvrtini pobjedila vršnjake iz BIG-a.

Sa druge strane finale pionira je bila prava poslastica za sve košarkaške sladokusce. Ekipa Čelika je uspjela da blago šokira favorite ovog prvenstva ekipu Vukova i povede u prvoj četvrtini ( 18 – 20 ). Druga četvrtina je donijela bolju igru u odbrani naših momaka pa smo na poluvrijeme otišli sa prednošću od 6 poena razlike ( 39-33 ). U drugom poluvremenu na terenu postoji samo jedna ekipa i iz minute u minutu naši momci djeluju sve snažnije i dominantnije za velikih i nedostižnih 16 poena razlike na kraju treće četvrtine a u konačnici i na kraju utakmice.

Osim momaka koji su igrali veći dio susreta posebnu energiju i podršku su dobijali od svojih saigrača sa klupe kao i onih što nisu bili u sastavu. Naravno ništa ovo nebi bilo moguće bez osoba u klubu kao i NEJVEROVATNE podrške sa tribina Malo je napisati : HVALA VAM ❗️

Pored osvojenog prvog mjesta i plasmana na Federalno prvenstvo Bosne i Hercegovine danas smo imali još nagrade i za najbolje pojedince. Nagrade je uručila gospođa Amra Mehmedić proslavljena košarkašica i nekadašnja reprezentativka BiH a pehare i medalje gospodin Dženan Hasić ispred KS ZDK, a nagrade su :

– Najbolji igrač za sezonu 2023/24 Harun Zukić ( MVP )
– Najbolji strijelac završnice Harun Zukić ( 77 poena / u finalu 49 )
– Najbolji trener za sezonu 2023/24 Aldin Berbić

Ovim putem čestitamo svima koji su na bilo koji način doprinjeli ovom ujspejhu jedne generacije, saopšteno je iz KK Vukovi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno