Kultura

Zeničke balerine stigle na Međunarodno takmičenje u Beču

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničke balerine stigle na Međunarodno takmičenje u Beču – U prvim satima ove nedjelje naše mlade balerine, Zeničanke, uputile su se ka Beču gdje se početkom sedmice održava Internacionalno baletno takmičenje. Kako saznajemo, nešto iza podneva, stigle su u Beč.

Sajra Spahić, Džena Sačak i Iskra Nadžak odlaze na veliko takmičenje VIBE- THE VIENNA INTERNATIONAL BALLET EXPERIENCE. Ovo takmičenje okuplja neke od najistaknutijih mladih plesača iz cijelog svijeta. Naše mlade balerine će se predstaviti u dvije kategorije, modrenom i klasičnom baletu, te će učestvovati i na master classovima  koji će ovom prigodom biti organizovani od strane najeminentnijih stručnjaka iz ove kulturno-umjetničke oblasti.

Takmičenje traje četiri dana a putem Arsove oficijelne Facebook stranice moći ćemo pratiti rezultate naših ballerina o čemu će nas obavještavati njihovi pratioci sa lica mjesta. Radi se o veoma kvalitetnom takmičenju i učesnici su najbolji plesači iz cijeloga svijeta: Koreja, Japan, Rusija, Češka, Francuska, Njemacka, Austrija, Danska, Holandija, Moldavija, Makedonija, Rumunija, Mađarska, itd…

Razgovarali smo sa našim balerinama tokom priprema gdje su nam rekle da imaju pozitivnu tremu i obećale da će dostojanstveno predstaviti svoj grad i svoju državu. Našim baletnim ambasadoricama želimo svu sreću, te pozivamo sve da im budu podrška, da navijaju i da se nadaju najboljem.

Moramo napomeniti da je ovo jedinstveno takmičenje na kojem osim najboljih balerina učestvuju u posebnom dijelu takmicenja djeca sa fizičkim invaliditetom, te djeca sa posebnim potrebama i njima se pruža prilika da se pokažu u svom najboljem izdanju. Upravo ta činjenica ovo takmičenje čini jos većim.

Na ovoj fotografiji naše male ambasadorice sa njihovim nastavnikom Maxim Clefos neposredno pred sami polazak. Poželimo im dobar rezultat.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno