Zenica

Zenička rock grupa “Gong” i Dado Topić na “zvaničnom” otvorenju festivala Cabaret Winter Fest

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Zenička rock grupa “Gong” i Dado Topić na “zvaničnom” otvorenju festivala Cabaret Winter Fest – Nakon četiri uspješne noći na Cabaret Winter Festu, koji organizuju braća Petrović, Ivan i Andrija, gdje su 2 noći bile posvećene muzici a dvije izložbama, slijedi još jedno veče koje je posvećeno svim zaljubljenicima rock muzike.
“Budući da je festival svake godine počinjao 15.12., ove godine zbog većeg broja prijava, festival je počeo 01.12. Pošto je festival peti, jubilarni, morao je biti drugačiji od svakog prethodnog, pa tako budući da nam ide peta noć festivala, a samim tim i “zvanično” otvorenje, ova noć će uistinu biti posebna, jer u Cabaret clubu koncert imaju zenički majstori rock scene, grupa GONG, a njihov gost tu noć će biti najveća zvijezda ex yu rock scene Dado Topić. Jedini smo festival nekomercijalnog i neprofitnog kataktera, tako da će ulaz i za ovaj spektakl biti slobodan, kao i za sve ostale programe koje mi organizujemo. Javnosti i svim gostima koji iz dana u dan zovu da rezervišu svoja mjesta, moramo se izvinuti jer sva mjesta su popunjena sa prvim danom objave programa festivala. U budućem periodu, zbog ovolikog interesa naših gostiju, gledat ćemo da se nekada koncert ponovi za sve one koji neće moći da prisustvuju ovoj noći” – istakli su Petrovići.
Koncert je zakazan za 14.12.2018. u Cabaret clubu, koji se nalazi u zgradi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica sa početkom od 20:30.

Dado Topić je rođen u Siveriću4. septembra 1949. godine. Poznati je pjevač, kompozitor, tekstopisac, aranžer, bas-gitarista, gitarista i jedan je od najpopularnijih izvođača sa prostora bivše Jugoslavije. Karijeru pjevača započinje u Osijeku kao član grupa “Đavolji Eliksiri” i “Dinamiti“, već u ranoj mladosti. Kao pjevač pozvan je u “Korni Grupu“, te nakon godinu dana osniva legendarnu grupu “Time“, sa tada najpriznatijim muzičarima. Sa njima snima tri albuma. Nakon desetak godina zajedničkog rada, Dado Topić započinje solističku karijeru 1979. godine kada je i objavio prvi album “Neosedlani”. Kao solista snimio je četiri albuma i nastavlja nastupati promovišući svoje prepoznatljive autorske pjesme i muziku.

Abum “Šaputanje na jastuku” objavio je 1980. godine, 1984. “Negdje izvan planeta – Princeza”, a “Bolji život” 1986. godine.

1993. godine objavljuje album “Call it Love”.

1998. godine Dado Topić ponovo počinje nastupati s grupom “Time” s kojom je odradio nekoliko koncerata. U to je vrijeme surađivao s grupom “Parni valjak” i “Telephone Blues Band”.

2001. godine Topić je objavio album “Otok u moru tišine”, a 2004. “Apsolutno sve”.

Na vrh hrvatske glazbene scene vratio se s grupom “Dragonfly” i pjesmom “Vjerujem u ljubav” koja je pobijedila na Dori 2007. godine. S ovom je grupom Topić nastupao kao predgrupa na koncertu Bryan Adamsa u Osijeku.

2008. godine Topić je sudjelovao na snimanju i promociji studijskog albuma makedonske grupe “Leb i Sol”. Na njihovom albumu “I taka nataka” otpjevao je dvije kompozicije.

2016. objavio je dva albuma: “Dado Topić Live in Kerempuh” i “The Ultimate Collection”.

2006. godine Topić je dobio Fender Mega Muzika nagradu za najveći utjecaj na rock pjevanje u posljednjih 40 godina, a grupa “Dragonfly” dobila je nagradu za rock singl. Isto tako, važno je spomenuti da je 2007. godine nastupao na Dori, hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije, s grupom “Dragonfly” i pobijedio s pjesmom “Vjerujem u ljubav”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno