Zenica

FOTO: Izviđači regiona u subotu iz Zenice poslali poruku ljubavi sa šestog FESTIVALA IZVIĐAČKE PJESME

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Izviđači regiona u subotu iz Zenice poslali poruku ljubavi sa šestog FESTIVALA IZVIĐAČKE PJESME – Interetnička aktivnost „Festival izviđačke pjesme“ u okviru projekta „Simply Friends / Jednostavno Prijatelji“   podržane od  Ambasade SAD-a u BiH, te Gradova Zenica i Prijedor u prepunoj sali BNP Zenica održana je u subotu 08. decembra .

14 novih  autorskih pjesama u takmičarskom dijelu, 4 pjesme u  revijalnom dijelu su novi hitovi ljubavi i drugarstva  koje su izviđači regiona u subotu iz Zenice poslali cijelom svijetu.  Oko 50 malih i velikih izvođača pred oko 430 gostiju iz cijelog regiona nam je priredilo jednu zaista magičnu noć.

Diplome i trofej najboljim uručili su g-đica Sumeja Mujkanović ispred gradske uprave Grada Zenice, g-din Edin Šarić predsjednik Saveza izviđača grada Zenica i g-din Zekerijah Avdić direktor Festivala a najbolji su bili:

Najbolja izvedba:
Uma Mešinović za pjesmu „San šareni“.

Najbolja kompozicija: Ljubav izviđačka
Tekst: Edin Begović
Muzika i aranžman: Alen Ruvić
Izvođač: Hana Bajramović
Čestitke cijelom osoblju  festivala i svim izvođačima koji su protekla dva mjeseca uložili svoje slobodno vrijeme i  928  volonterskih sati  kako bi naše povezivanje kroz vršnjačku edukaciju i interetničke kampove bilo predstavljeno na najbolji mogući način.

Vidimo se na narednoj aktivnosti projekta, Interetničkom zimskom kampu mladih u Republici Srpskoj  koji će se održati na Kozari od 14 do 18. januara 2019. godine.

Savez izviđača grada Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno