Zenica

FOTO: Izviđači regiona u subotu iz Zenice poslali poruku ljubavi sa šestog FESTIVALA IZVIĐAČKE PJESME

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Izviđači regiona u subotu iz Zenice poslali poruku ljubavi sa šestog FESTIVALA IZVIĐAČKE PJESME – Interetnička aktivnost „Festival izviđačke pjesme“ u okviru projekta „Simply Friends / Jednostavno Prijatelji“   podržane od  Ambasade SAD-a u BiH, te Gradova Zenica i Prijedor u prepunoj sali BNP Zenica održana je u subotu 08. decembra .

14 novih  autorskih pjesama u takmičarskom dijelu, 4 pjesme u  revijalnom dijelu su novi hitovi ljubavi i drugarstva  koje su izviđači regiona u subotu iz Zenice poslali cijelom svijetu.  Oko 50 malih i velikih izvođača pred oko 430 gostiju iz cijelog regiona nam je priredilo jednu zaista magičnu noć.

Diplome i trofej najboljim uručili su g-đica Sumeja Mujkanović ispred gradske uprave Grada Zenice, g-din Edin Šarić predsjednik Saveza izviđača grada Zenica i g-din Zekerijah Avdić direktor Festivala a najbolji su bili:

Najbolja izvedba:
Uma Mešinović za pjesmu „San šareni“.

Najbolja kompozicija: Ljubav izviđačka
Tekst: Edin Begović
Muzika i aranžman: Alen Ruvić
Izvođač: Hana Bajramović
Čestitke cijelom osoblju  festivala i svim izvođačima koji su protekla dva mjeseca uložili svoje slobodno vrijeme i  928  volonterskih sati  kako bi naše povezivanje kroz vršnjačku edukaciju i interetničke kampove bilo predstavljeno na najbolji mogući način.

Vidimo se na narednoj aktivnosti projekta, Interetničkom zimskom kampu mladih u Republici Srpskoj  koji će se održati na Kozari od 14 do 18. januara 2019. godine.

Savez izviđača grada ZenicaStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno