Košarka

Zenička osnovna škola Mak Dizdar federalni prvak u košarci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenička osnovna škola Mak Dizdar federalni prvak u košarci – Osnovna škola Mak Dizdar iz Zenice postala je federalni prvak u košarci u muškoj kategoriji na Federalnom prvenstvu u Sarajevu, javili su iz vođstva ekipe.

Naime, dana 09.06 2018. godine održano je Federalno prvenstvo u košarci u kategoriji Osnovnih i Srednjih škola. Takmičenje se održalo u sportsko-rekreativnom centru „Srce” u Sarajevu. Osnovci iz Zenice su postigli nevjerovatan uspjeh i titulu federalnog prvaka donijeli u Zenicu.

U polufinalnoj utakmici uvjerljivo je savladana Osnovna škola Goražde, dok su u finalu, punom preokreta i nakon velike borbe, savladali prve favorite takmičenja OŠ Mostar iz Mostara rezultatom 40:35.

Za ovaj veliki uspjeh zeničke košarke zaslužni su:

Anel Bardak, Ajdin Spahić, Dino Dizdarević, Miran Kulalić, Rijad Muslić, Danin Nuhanović, Eddi Nuhanović, Danin Hasanbašić, Faris Selimović, Ajnur Gluhić i Saudin Odobašić.  Trener ekipe bio je Haris Milak, pomoćni trener Samir Čolo (nastavnik).

E.Imamović

Foto OŠ Mak Dizdar



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno