Košarka

Pionirke KK Kengur treće u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pionirke KK Kengur treće u BiH – Ženska pionirska selekcija KK Kengur je proteklog vikenda učestvovala na finalu Državnog prvenstva KS BiH u Tomislavgradu.

Pored pionirki KK Kengur na završnici su učestvovale ekipe ŽKK RMU Banovići i domaća ekipa ŽKK Tomislavgrad.

Zeničanke su samim plasmanom u finale ostvarile odličan rezultat, a na svom putu do finala savladale su ekipe ŽKK Travnik, KŽK Čelik, ŽKK Konjic, KK WBS Teslić i ŽKK Ljubuški.

Zeničanke su na završnici ipak poražene u prvoj utakmici od domaćina ekipe ŽKK Tomislavgrad, a onda i od ekipe ŽKK RMU Banovići rezultatom 75:59.

Za pionirke Kengura je ovo bilo treće finale u posljednje tri godine, što je zaista fantastičan rezultat koja dokazuje kontinuitet kvalitetnog rada koji je rezultovao da ekipa Kengura u pionirskoj kategoriji posljednje tri godine ima ekipu među tri najbolje u BiH!

Pionirke KK Kengur su predstavljali: Suana Bašić (kapiten), Sajra Čaić, Arduana Delić, Džena Kulić, Ena Vidović, Ines Murtezanović, Elma Imamović, Sarah Kobić, Dalija Subašić, Melika Pozderović, Sara Topić, Berina Krehić i trener Jasmin Efendić.

KK Kengur je svojim rezultatima u Državnoj ligi KS BiH dokazao da se radi o kvalitetnom kolektivu koji već dvije decenije ostvaruje zapažene rezultate. Vrijedi istaći da je KK Kengur uz KK Široki Brijeg i OKK Spars Sarajevo jedina ekipa koja je bila državni prvak u svim omladinskim selekcijama u BiH.

KK Kengur u nastavku očekuju pripreme za tradicionalni košarkaški turnir „Kengur kup“ koji ove godine slavi jubilarno 20. izdanje.

KK Kengur Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno