Zenica

Zenička obdaništa počinju s radom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od danas, kada na prostoru Zenice počinje nova predškolska godina, ponovno će u funkciji biti svih šest obdaništa, jer se otvaraju i obdaništa „Poletarac“ u gradu i „Sead Škrgo“ u Radakovu, gdje će mališani ponovno imati hranu, navodi Jasmina Gasal, direktorica zeničke Javne ustanove predškolski odgoj i obrazovanje.

Program engleskog jezika male škole u obdaništima će se ubuduće umjesto jednom odvijati dva puta sedmično, a pokreću se i novi projekti kao što su Mala škola baleta, Sportske škole, ali i Mala škola zdravlja, u okviru koje će stručnjaci Kantonalnog zavoda za javno zdravstvo obavljati preventivne preglede vida, sluha i kičme djece.Cijene smještaja djece u zeničkim obdaništima u novoj predškolskoj godini nešto su izmijenjene, pa sada za djecu vrtićkog uzrasta iznose 160, za djecu jasličkog uzrasta 150, a za djecu u produženom boravku cijena ostaje ista i iznosi 180 maraka mjesečno.

(V.J. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno