Biznis

Zenička kompanija Filan pro potpisala ugovor sa turskim gigantom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenička kompanija Filan pro potpisala ugovor sa turskim gigantom – Zenička firma Filan pro d.o.o. Zenica je potpisala Ugovor o distribuciji, prodaji i montaži peći i kotlova različitih goriva, turskog proizvođača «Cetik». Ugovor je potpisan u turskom gradu Konya. Firma “Cetik” slovi za višedecenijskog lidera u kreiranju kotlovskih postrojenja i peći, kako u Turskoj, tako i u još 60 zemalja svijeta.

Pregovori o preuzimanju zastupništva između zeničke kompanije i turskog giganta su vođeni nekoliko mjeseci, budući da turska kompanija za sve svoje distributere i kooperante postavlja stanovite zahtjeve u pogledu obaveza i odgovornosti u pogledu dinamike poslovanja, te da za proizvode iz proizvodne linije Cetika vlada ogromno interesovanje.

Ipak, na kraju su turski vlasnici i menadžment, uzimajući u obzir tradicionalno dobre odnose Turske i Bosne i Hercegovine, odlučili plasirati svoje proizvode na bosanskohercegovačko tržište.

Kada je u pitanju firma Filan pro d.o.o. Zenica, njeni inženjeri su posjetili proizvodne pogone i uvjerili se u visokosofisticiranost tehnologije procesa proizvodnje i zavidan nivo kontrole kvaliteta istog. Zbog toga, uopće ne čudi što je Cetik postigao takvu reptaciju u svijetu sa atesnim laboratorijama i svim neophodnim certifikatima u oblasti zavarivanja, sagorijevanja goriva i toplovodnih sistema.

Uzimajući u obzir činjenicu da je kompanija Filan pro d.o.o Zenica smještena u Zenici, industrijskom gradu, jasno se, za naredni period kao cilj poslovanja postavlja otvaranje novog proizvodnog pogona u Zenici, kako bi se bosanskohercegovačkom konzumu u oblasti kućanskih peći i kotlova ponudila vrlo kvalitetna tehnička rješenja. Prema riječima direktora Almira Alića, dipl. ing., proizvodi Cetika će se pojaviti na našem tržištu u narednih 15 dana, a potencijalni kupci se već javljaju sa upitima i narudžbama, što direktora Alića raduje i uvjerava da će građani u ovim pećima i kotlovima, vrlo brzo prepoznati izvrstan spoj kvaliteta, funkcionalnosti, efikasnosti i cijene koštanja proizvoda.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno