Zenica

Zenička bolnica omogućila posjete pacijentima, na Odjelu za Covid-19 trenutno deset pacijenata

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalna bolnica Zenica, u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom te novom naredbom Federalnog kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa, od subote je ponovo omogućila posjete pacijentima na svojim odjelima – potvrdio je Feni direktor KBZ-a Rasim Skomorac.

Posjete su dozvoljene radnim danom od 14 do 15 sati srijedom te subotom, nedjeljom i praznikom od 13 do 15 sati. Posjeta je  zabranjena pacijentima u Odjelu za Covid-19.

– Trenutno na liječenju imamo deset pozitivnih pacijenata, od kojih je devet na Odjelu za Covid-19, a jedan je pacijent na Odjelu intenzivne njege i priključen je na respirator. U proteklih smo sedam dana imali četiri smrtna slučaja pacijenata koji su bili pozitivni na koronavirus – istakao je Skomorac.

Osobe koje dolaze u posjetu na odjele zeničke bolnice, dodaje, obavezne su pridržavati se svih protuepidemijskih mjera, odnosno moraju nositi masku i držati distancu, a istovremeno je dozvoljena posjeta samo po jedne osobe u sobi pacijenta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno