Zenica

NAJAVA: “Medica” Zenica i ove godine obilježava “Dječiju nedjelju”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

„Medica“ Zenica i ove godine će tradicionalno sa partnerima OŠ „Meša Selimović“, Sportska škola „Winner“ Zenica, te udruženjima i neformalnim grupama žena s područja općina Kakanj, Žepče, Vareš, Maglaj i Zavidovići, obilježiti Dječiju nedjelju. Realizaciju događaja podržat će Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK.

Bogat edukativno-kreativni, zabavni i sportsko-rekreativni program bit će priređen za brojne mališane tokom centralne manifestacija, koja će biti održana 7.10.2022. godine u OŠ „Meša Selimović“ sa početkom u 10.00 sati. Djeca će moći uživati u brojnim aktivnostima koje su priredili organizatori s ciljem da njihovu nedjelju učine nezaboravnom!

Prije početka centralne manifestacije, u 9.30 sati istog dana bit će održana konferencija za medije, na kojoj će se predstavnice i predstavnici udruženja, obrazovnih institucija, kao i ministarstava predstaviti program i reći nešto više o aktivnostima događaja!

“Cijeli oktobar djeca će imati edukativne radionice posvećene njihovim pravima zahvaljujući projektu „Za našu bolju budućnost“, koji implementira “Medica” Zenica u partnerstvu sa Zavod KROG/Institute Circle iz Slovenije i CEI NAHLA iz Sarajeva uz finansijsku podršku Evropska unija u BiH. Ove godine osim Zenice, radit ćemo sa djecom iz općina Kakanj, Žepče, Vareš, Maglaj i Zavidovići, a u partnerstvu sa neformalnim i formalnim grupama žena. Za djecu smo pripiremili brojne aktivnosti, ali i nagrade. Za svako dijete bit će obezbijeđeni prigodni pokloni\paketići“, poručila je dr.sci Sabiha Husić, direktorica „Medice“ Zenica.

Dječija nedjelja obilježava se svake godine u prvoj sedmici oktobra u svrhu promocije prava djeteta, poboljšanja društvene brige o djeci i jačanja odgovornosti svih subjekata zaštite, kao i upoznavanja šire javnosti sa potrebama djece.

Dječija nedjelja je prilika da se ukaže na obavezu poštovanja Konvencije UN-a o pravima djeteta, koja predstavlja međunarodni dokument, usvojen na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija 1989. godine, a sadrži univerzalne standarde koje država potpisnice Konvencije moraju garantovati svakom djetetu.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno