Zenica

Zenička bolnica o krivičnim prijavama Baby Stepsa: Nemamo zvanična saznanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom jučerašnje najave Udruženja Baby Steps o predaji krivičnih prijava protiv Kantonalne bolnice Zenice, reagovala je i ova zdravstvena ustanova koja je kazala da nemaju saznanja o prijavama.

S ciljem objektivnog informisanja javnosti iz Kantonalne bolnice Zenica su kazali da ne mogu davati bilo kakvu konkretniju izjavu jer nemaju zvanična saznanja o navedenom od nadležnih organa.

“Svako naše izjašnjavanje u ovim okolnostima značilo bi našu neprofesionalnost i prejudiciranje stvari, a što ni u kojem slučaju naša ustanova ne smije sebi dozvoliti”, stoj u odgovoru na upit.

S druge strane, Udruženje Baby Steps je na danas održanoj konferenciji za medije najavilo podnošenje krivične prijave Tužilaštvu ZDK sa imenima i prezimenima doktora i medicinskog osoblja koje se dovodi u vezu sa nehumanim, protivzakonitim, koruptivnim i neetičkim odnosom prema porodiljama, često sa bolnim i tragičnim ishodima.

Autor: E.Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno